Opskrifter
Produkter
Om Philadelphia
God sag, god smag
Nyheder
Bæredygtighed
Professional
Tilbage til opskrifter
Cheesecake med citron og lime
Forberedelse
 35 '
Total tid
 275 '
8
Ingredienser
BUND
150 g
vanillekiks
70 g
usaltet
smør
, smeltet
FYLDET TIL CHEESECAKEN
500 g
Philadelphia Original
, rumtemperatur
2 dl
fløde
4 plader
husblas
60 g
flormelis
+ 3 ekstra spsk til senere brug
1
æggehvide
1
citroner
1
lime
PYNT
Skallen af 1
citron
og 1 lime
mini marshmallows
KAGEFORM
18 cm i diameter (høj
cheesecake
) eller 22-24 cm i diameter (lav cheesecake)
Fremgangsmåde
Klip en cirkel ud af bagepapir så den passer tll en springform på 18 cm i diameter. Placer cirklen i bunden af springformen.
Smelt
smør
. Knus
kiks
i en foodprocessor eller put
kiksene
i en plastikpose og knus dem med hænderne eller med en kagerulle. Bland de knuste
kiks
med smeltet
smør
og rør sammen. Tryk blandingen ned i springformen. Sættes i køleskabet i 30 minutter.
Læg
husblas
pladerne i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
Varm 4 spsk af de 2 dl
fløde
i 10-15 sekunder i mikrobølgeovn eller i en lille gryde. Pres vandet ud af
husblas
pladerne og smelt dem i
fløden
. Rør i blandingen til den er afkølet.
Vask
citronen
og
limen
og riv skallen i en skål. Del
citronerne
i to og pres saften ud oven i.
Rør de 60 g
flormelis
og
Philadelphia
fløde
ost sammen i en skål til massen bliver blød. Rør
citron
saften i.
Pisk den
fløde
, du har til overs med en håndmikser til der dannes små toppe på cremen. Tilsæt 3 spsk
flormelis
, én ad gangen. Sæt cremen i køleskabet.
Vend
husblas
blandingen ind i
fløde
ost blandingen. Det vil i starten ligne at massen skiller, men brug et piskeris for at samle og piske den jævn.
Pisk
æggehviden
stiv i sin egen skål.
Vend forsigtigt den piskede
fløde
ind i
flødeost/husblas
blandingen. Vend til sidst den piskede
æggehvide
forsigtigt i.
Fordel blandingen over
kikse
bunden i springformen og sørg for at overfladen bliver jævn.
Dæk med plastfolie og sæt i køleskabet i 4 timer eller til kagen har sat sig. Når kagen er klar, tages den ud af formen og sættes på et fad. Pynt
cheesecaken
med
citron
- og limeskal og mini
marshmallows
.
Tips
Tip
For en høj cheesecake, anvend en springform med en diameter på 18 cm. For en lavere cheesecake anvend en springform med en diameter på 22 cm.
Næringsværdi
Typiske værdier
Per portion
Energi
1693,9 kj
kcal
404,5 kcal
Fedt
33,1 g
Kulhydrater
18,4 g
Protein
6,2 g
Måske kan du
også lide
Kold agurke-salsa-sauce
Pistaciemousse med chokoladedyppede jordbær
Gulerodskage
Se alle opskrifter