Opskrifter
Produkter
Om Philadelphia
God sag, god smag
Nyheder
Bæredygtighed
Professional
Tilbage til opskrifter
Cheesecake med mynte
Forberedelse
 35 '
Total tid
 155 '
6
Ingredienser
125 g
Digestive kiks
50 g
ristede
mandler
40 g
usaltet
smør
, smeltet
220 g
Philadelphia Original
220 ml
fløde
5 g
gelatine
3 tsk
flormelis
2
æggehvider
80 g
hvid
chokolade
3 tsk
mynte
sirup 1/8 tsk ren pebermynteekstrakt
50 g
hvid
chokolade
, revet
1 kvist
mynteblade
Fremgangsmåde
Sæt 6-8 små runde forme i forskellige størrelser (5 cm, 6 cm og 7 cm) på et ark pergamentpapir på en pladeform. Anbring acetat (butterdejsfilm) eller platikfolie rundt om indersiden af hver form for at forhindre cheesecaken i at klæbe til siderne på formen.
Bund: Læg
kiksene
i en foodprocessor og findel til små stykker, eller læg dem i en plastpose og knus dem med en kagerulle eller i hånden. Læg de knuste
kiks
i en skål, tilsæt derefter smeltet
smør
. Rør, indtil det er blandet godt sammen. Tryk 25 g
kiks
-smør-blandingen ud i bunden på hver form. Sæt formene til afkøling i køleskab i 30 minutter.
Blanding: Opblød husblassen i en skål koldt vand i ca. 5 minutter. Dræn. Læg 80 g hvid
chokolade
i en metal eller varmebestandige skål, og sæt den over en gryde med vand der koger let, så
chokoladen
smelter (vandbad). Rør det med et par minutters mellemrum i ca. 10 minutter. Fjern skålen fra varmen og lad det afkøle. Du kan også smelte
chokoladen
i mikrobølgeovnen, da skal du sørge for at røre rundt hvert ½ minut. Mens
chokoladen
afkøler, tager du 3 spsk
fløde
ud af de afmålte 22 cl. Det opvarmer du i en skål i ca. 10 til 15 sekunder i mikroovnen og smelter de 2 ark af veldrænet,
gelatine
ned i. Rør blandingen, indtil den er helt afkølet. Tilsæt
mynte
sirup. I en mellemstor skål blandes
sukker
og
Philadelphia
sammen til en jævn blanding, ca. 3 minutter. Tilsæt derefter den smeltede
chokolade
og husblas-
fløde
-blandingen.
Pisk
fløden
med en elektrisk mixer, mens du tilsætter 3 skefulde
sukker
, én ad gangen. Bliv ved med at piske, indtil der dannes faste toppe. Opbevar køligt og sæt til siden. Fold den afkølede
fløde
-husblasblanding ned i
Philadelphia
- og
sukker
blandingen. Blandingen ser ud til at skille i starten - brug et piskeris til at samle den, så den er glat og jævn. Tilsæt derefter den smeltede, hvide
chokolade
. I en separat skål piskes
æggehviderne
, indtil faste toppe dannes. Fold
fløde
skummet ned i cream cheese-
chokolade
-
gelatine
blandingen. Bland forsigtigt, og smag på blandingen. Du kan tilføje mere
mynte
sirup, hvis du vil have kraftigere smag. Fold derefter de piskede
æggehvider
ind i blandingen.
Med en ske lægges cheesecake-blandingen ned i de forberedte forme med et lag af
kiks
. Glat overfladen med en køkkenspatel.
Overdækkes løst med plastikfolie, og sættes i køleskabet til afkøling i 2 til 3 timer. Når du er klar til at servere, fjernes hver enkelte cheesecake fra formene ved forsigtigt at skubbe op fra bunden.
Pynt med revet hvid
chokolade
og friske
mynteblade
.
Tips
Tip
Næringsværdi
Typiske værdier
Per portion
Energi
2592,2 kj
kcal
619,0 kcal
Fedt
47,9 g
Kulhydrater
37,5 g
Protein
9,2 g
heraf mættet fedt
27,1 g
Natrium
0,5 g
Fibre
1,5 g
heraf sukkerarter
26,9 g
Måske kan du
også lide
Cheesecake med mynte
Appelsin- og hindbærcheesecake
Æg-surprise
Se alle opskrifter