Jordbær dessert med cheesecakecreme
No Video
  • Forberedelse 20 '
  • Total tid 20 '
8

Ingredienser

  • KAGE
  • 2 æg
  • 2 kopper sukker
  • 50 g smør
  • 3 dl mel
  • 1.5 tsk bagepulver
  • 0.5 tsk vaniljesukker
  • 1 dl mælk
  • smør og rasp til formen
  • CHEESECAKECREME
  • 200 g Philadelphia Original
  • 1.5 dl fløde
  • 2 spsk flormelis
  • 1 vaniljestang
  • DEKORATION
  • 1 bakke friske jordbær, skåret i skiver

Fremgangsmåde

  • Pisk æg og sukker sammen. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver. Smelt smøret og bland med mælken. Hæld mælk og smør i melblandingen. Rør til en glat dej. Smør og rasp din bageform (ca. 23-25 centimeter i diameter) og hæld kagedejen i. Bag kagen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Mens kagen bager piskes Philadelphia og flormelis i en skål. Del vaniljestangen, skrab vaniljen ud og hæld i cremen. Pisk til det bliver luftigt. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
  • KAGE:
    Smør cremen på kagen og top med friske jordbær.
  • DESSERT:
    Alternativt læg creme, kage og jordbær i lag i et glas.
  • TIL KAFFE:
    Skær kagen i små firkanter og top med creme og jordbær.

TipsTip

  • Udskift smørret i opskriften med Philadelphia, og du får en ekstra saftig svampet kage.

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1286,6 kj
kcal 307,3 kcal
Fedt 12,3 g
Kulhydrater 41,9 g
Protein 7,0 g