Opskrifter
Produkter
Om Philadelphia
God sag, god smag
Nyheder
Bæredygtighed
Professional
Tilbage til opskrifter
Litchi-cheesecake
Forberedelse
 35 '
Total tid
 155 '
6
Ingredienser
125 g
søde
kiksekrummer
20 g
ristede, hakkede
mandler
40 g
usaltet
smør
, smeltet
2 blade
husblas
250 g
piskefløde
220 g
Philadelphia Original
100 g
strøsukker
10 ml
litchisirup
50 g
litchi
på dåse, skåret i små stykker
50 g
litchi
til pynt
1
spiseligt
guldblad
Fremgangsmåde
Anbring 6 metalrandforme med en diameter på ca. 7 cm på en bageplade. Du kan bruge forskellige størrelser, hvis du foretrækker det. Lav cheesecake-bundene ved at røre
kiksekrummerne
og de hakkede
mandler
i det smeltede
smør
. Del
kikse
blandingen mellem formene, og pres den godt ned. Afkøl, mens du tilbereder fyldet.
Læg
husblassen
i blød i en skål med koldt vand, til den er blødgjort, og hæld så vandet fra. Opvarm i mellemtiden 50 ml af
fløden
i en mikrobølgeovn, til den er varm. Tilsæt den blødgjorte
husblas
, og rør rundt, til den er smeltet. Lad den afkøle, men ikke stivne.
I en skål blandes
Philadelphia
,
sukker
og
litchisirup
, til du har en glat blanding. Pisk resten af
fløden
til
fløde
skum. Pisk
husblas-fløden
i
Philadelphia
-blandingen, og fold så
fløde
skum og
litchi
stykkerne i. Lad blandingen blive lidt tykkere, til
litchi
stykkerne holdes på plads, inden blandingen fordeles mellem randformene. Udjævn overfladerne, og sæt dem i køleskabet i 2-3 timer, så de kan stivne.
Lige inden servering tages cheesecakene ud af formene ved at varme formene en anelse med en varm og fugtig klid og skubbe dem forsigtigt op fra bunden. Pynt hver cheesecake med
litchi
og noget
guldblad
.
Tips
Tip
Spiseligt guldblad kan købes fra specialbutikker med kagepynt og online.
Friske litchier kan bruges til denne opskrift, hvis det foretrækkes.
Næringsværdi
Typiske værdier
Per portion
Energi
1376,3 kj
kcal
328,7 kcal
Fedt
23,3 g
Kulhydrater
24,9 g
Protein
3,7 g
heraf mættet fedt
14,2 g
Natrium
0,5 g
Fibre
0,9 g
heraf sukkerarter
18,0 g
Måske kan du
også lide
Citron cheesecake i glas
Jordbær dessert med cheesecakecreme
Cheesecake-is med modne bananer
Se alle opskrifter