Nem brun sauce
No Video
  • Forberedelse 20 '
  • Total tid 20 '
10

Ingredienser

  • 2.5 l fond (kalv eller okse)
  • 3 stk gulerod
  • 3 stk løg
  • 1 dl sherryeddike
  • 3 spsk tomatpuré
  • 340 g Philadelphia Original
  • 63 g smør
  • 3 stk laurbærblad
  • 3 kviste frisk timian

Fremgangsmåde

  • Hak løg og de skrællede gulerødder. Opvarm smørret i en gryde og sauter løg, gulerødder, laurbær og timian.
  • Tilsæt sherryeddike og lad det koge væk.
  • Tilsæt fond og tomatpuré og lad det småkoge i ca. 30 minutter.
  • Sigt fonden og tilsæt Philadelphia. Lad den smelte under omrøring.
  • Smag til med salt, peber og en lille smule sukker. Giv evt. saucen lidt kulør.
  • Brug den fond der passer til kødet og tilsæt gerne stegesky, hvis der skulle være noget fra stegningen. Der kan også tilsættes ribsgele i stedet for sukker, hvis saucen f.eks. skal bruges til vildt.

TipsTip

  • Saucen passer godt til f.eks. hakkebøf, frikadeller, kalv, okse, lam, vildt og svinekød.

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 883,6 kj
kcal 211,0 kcal
Fedt 16,6 g
Kulhydrater 5,6 g
Protein 6,8 g