Oreo cheesecake med dulce de leche
No Video
  • Forberedelse 40 '
  • Total tid 280 '
12

Ingredienser

  • Bund:
  • 308 g Oreo-kiks(2 pakker)
  • 75 g smør
  • Fyld:
  • 154 g Oreo-kiks(1 pakke)
  • 600 g Philadelphia Original, køleskabskold
  • 4 dl piskefløde, køleskabskold
  • 1 dl florsukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 dåse karamelliseret mælk (dulce de leche)
  • Topping:
  • 3 Oreo-kiks, knuste

Fremgangsmåde

  • Bund: Knus kiksene fint i en foodprocessor eller med en stavblender (eller knus dem i en frysepose med en kagerulle).
  • Smelt smørret i en gryde, og hæld det over de knuste kiks. Bland det sammen til en kiksemasse.
  • Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen (23 cm), og pres den så godt sammen som muligt med bagsiden af en ske. Stil springformen i fryseren et stykke tid.
  • Hæld den karamelliserede mælk (dulce de leche) over bunden, og spred den jævnt ud med en dejskraber eller ske (tryk om ønsket nogle knækkede kiks ned i fyldet for at få ekstra overraskende kiks i cheesecaken). Stil formen i fryseren, mens du laver fyldet.
  • Pisk Philadelphia og piskefløde sammen med en håndmixer. Fyldet skal blive tykt og cremet.
  • Sigt flormelis og vaniljesukker ned i fyldet, og vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber.
  • Tag kiksebunden ud af fryseren, og spred fyldet ud over bunden i springformen i så jævnt et lag som muligt.
  • Pak springformen ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskabet. Lad cheesecaken stå i køleskabet i ca. 4 timer.
  • Tag den ud, og drys Oreo-krummer på.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 2323,4 kj
kcal 554,8 kcal
Fedt 35,2 g
Kulhydrater 52,7 g
Protein 6,8 g
Fibre 1,1 g