Opskrifter
Produkter
Om Philadelphia
God sag, god smag
Nyheder
Bæredygtighed
Professional
Tilbage til opskrifter
Cheesecake med chokolade
Forberedelse
 35 '
Total tid
 275 '
8
Ingredienser
BUND
140 g
chokoladekiks
(f.eks. Oreo)
60 g
usaltet
smør
, smeltet
FYLDET TIL CHEESECAKEN
500 g
Philadelphia Original
, rumtemperatur
2 dl
fløde
4 plader
husblas
62 g
flormelis
+ 4 ekstra spsk til senere brug
1
æggehvide
80 g
hvid
chokolade
PYNT
80 g
chokolade
(mørk, lys eller hvid)
KAGEFORM
18 cm i diameter (høj
cheesecake
) eller 22-24 cm i diameter (lav cheesecake)
Fremgangsmåde
Klip en cirkel ud af bagepapir så den passer tll en springform på 18 cm i diameter. Placer cirklen i bunden af springformen.
Smelt
smør
. Knus
kiks
i en foodprocessor eller put
kiksene
i en plastikpose og knus dem med hænderne eller med en kagerulle. Bland de knuste
kiks
med smeltet
smør
og rør sammen. Tryk blandingen ned i springformen. Sættes i køleskabet i 30 minutter.
Læg
husblas
pladerne i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
Smelt 80 g hvid
chokolade
entet i et vandbad eller i mikroovn. Rør med jævne mellemrum.
Mens
chokoladen
afkøles, varm 4 spsk af de 2 dl
fløde
i 10-15 sekunder i mikrobølgeovn eller i en lille gryde. Pres vandet ud af
husblas
pladerne og smelt dem i
fløden
. Rør i blandingen til det er afkølet.
Rør de 62 g
flormelis
sammen med
Philadelphia
til massen bliver blød. Bland den smeltede
chokolade
ind i massen lidt efter lidt.
Pisk den
fløde
, du har til overs med en håndmikser til der dannes små toppe på cremen. Tilsæt 4 spsk
flormelis
, én ad gangen. Sæt cremen i køleskabet.
Vend
husblas
blandingen ind i
fløde
ostblandingen. Det vil i starten ligne at massen skiller, men brug et piskeris for at samle og piske den jævn.
Pisk
æggehviden
stiv i sin egen skål.
Vend forsigtigt den piskede
fløde
ind i
flødeosthusblas
blandingen. Vend til sidst den piskede
æggehvide
forsigtigt i.
Fordel blandingen i springformen. Sørg for at overfladen er jævn.
Dæk med plastfolie og sæt i køleskabet i 4 timer eller til kagen har sat sig. Når kagen er klar, tages den ud af formen og sættes på et fad. Pynt med
chokolade
spåner og smeltet
chokolade
.
Tips
Tip
For en høj cheesecake, anvend en springform med en diameter på 18 cm. For en lavere cheesecake anvend en springform med en diameter på 22 cm.
Næringsværdi
Typiske værdier
Per portion
Energi
1292,9 kj
kcal
308,8 kcal
Fedt
23,9 g
Kulhydrater
24,1 g
Protein
2,9 g
Måske kan du
også lide
Philadelphia-cheesecake med blåbær
Pitachips med aubergine dip
Makrelwrap med dild- og rødløgssalat
Se alle opskrifter