Krydderurtesauce
No Video
  • Total tid 20 '
10

Ingredienser

  • 5 stk skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 kviste estragon
  • 3 kviste timian
  • 5 kviste kørvel
  • 2.5 dl hvidvin
  • 1.5 l fond
  • 225 g Philadelphia Original
  • 60 g smør

Fremgangsmåde

  • Finhak skalotteløg, hvidløg og krydderurter.
  • Opvarm smørret i en gryde og sauter løg og hvidløg (må ikke tage farve). Tilsæt hvidvin og kog ned til det halve. Tilsæt fond og kog i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt Philadelphia og lad den smelte under omrøring.
  • Tilsæt de hakkede krydderurter og smag til med salt og peber. Saucen må derefter ikke koge.
  • Til denne sauce anvendes den fond, der passer til retten. Svin, kalv, fjerkræ eller fiskefond. Hvidvin kan undlades eller udskiftes med f.eks. portvin, Noilly Prat eller sherry. Der kan anvendes krydderurter efter ønske.

TipsTip

  • Saucen passer godt til fisk, men passer også godt til fjerkræ, svin og kalv.

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1620,6 kj
kcal 387,0 kcal
Fedt 31,9 g
Kulhydrater 5,5 g
Protein 9,4 g