Philadelphiamos med små frikadeller
No Video
  • Forberedelse 40 '
  • Total tid 40 '
4

Ingredienser

  • Philadelphiamos:
  • 1 kg. kartofler, melede
  • 100 g Philadelphia Original
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør, stuetempereret
  • salt
  • Frikadeller:
  • 500 g hakket kød
  • 0.5 dl rasp
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • løg
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp. sort peber
  • Hurtigsyltet agurk:
  • 1 agurk, frisk, i tynde skiver
  • 6 knsp. salt
  • 4 spsk stærk eddike12%
  • 2 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 1 knsp. hvid peber
  • 4 spsk frisk persille, hakket (kan erstattes med tørret persille)

Fremgangsmåde

  • Syltet agurk
    Bland eddikelagen i en skål. Tilsæt de tynde skiver agurk. Hæld lagen med agurk i et glas med låg, og lad det trække i cirka en time inden servering.
  • Frikadeller
    Bland mælk og rasp, og lad raspen suge mælken i ca. 5-10 minutter.
  • Tilsæt hakket løg, hakkekød, æg, salt og peber, og bland det til en jævn dej.
  • Form dejen til fine små frikadeller ved at fugte hænderne i vand, så dejen ikke så nemt sætter sig fast. Steg dem derefter i smør og lidt rapsolie, først ved lidt kraftig varme og derefter ved middel varme i 3-5 minutter.
  • Philadelphiamos
    Skræl og del kartoflerne i mindre stykker. Kog dem i ca. 15 minutter i let saltet vand (de kan også koges med skræl på, men så skal kogetiden forlænges).
  • Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med en gaffel, et kartoffeljern eller en kartoffelmoser. Tilsæt smørstykker, og hæld mælken over. Mos det hele med en gaffel (eller en håndmixer). Krydr med salt, og rør til sidst Philadelphia i den luftige mos. Så er mosen klar til servering!

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 2883,3 kj
kcal 688,5 kcal
Fedt 35,6 g
Kulhydrater 54,6 g
Protein 34,1 g
Fibre 6,6 g