Opskrifter
Produkter
Om Philadelphia
Nyheder
Bæredygtighed
Professional
Tilbage til opskrifter
Risalamande Cheesecake
Forberedelse
 25 '
Total tid
 505 '
12
Ingredienser
BUND
19 stk
Digestive kiks
100 g
smør
140 g
marcipan
RISENGRØD
290 g
færdig
risengrød
CREME
600 g
Philadelphia Original
2 tsk
vanilje
pulver
3
æg
100 g
sukker
Skallen af ½
citron
120 g
mandler
uden skal
TOPPING
2 dl
kirsebær
sauce
2
- 3 spsk
portvin
1 spsk
florsukker
Maizena
til jævning
PYNT
100 g
Marabou chokolade
hvid
Fremgangsmåde
BUND: Knus kiksene fint og bland dem med det smeltede smør. Læg et stykke udklippet bagepapir i bunden af en springform (ca. 20 cm i diameter). Husk at smøre formen først. Tryk kikseblandingen ud i springformen med bagsiden af en ske, så den bliver jævn og tæt. Bag kiksebunden i en forvarmet ovn ved 160° i 5 minutter. Afkøl og dæk herefter med et tyndt lag revet marcipan.
CREME: Pisk Philadelphia med æg, sukker, vanilje og citronskal. Vend 1/3 af cremen i den afkølede risengrød og vend derefter grøden tilbage i resten af cremen.
Rist de hakkede mandler til de har en fin lysebrun farve. Afkøl og vend dem i cremen.
Hæld cremen over den afkølede bund og bag kagen 45-50 minutter ved 160 °C (ikke varmluft). Lad kagen stå i ovnen yderligere 45 minutter efter ovnen er slukket.
TOPPING: Varm kirsebærsaucen op og tilsæt sukker og portvin. Jævn saucen til den rette konsistens. Afkøl og fordel saucen på kagen. Sæt kagen på køl i indst 6 timer – gerne til næste dag.
PYNT: Høvl chokoladen og pynt kagen inden servering.
Tips
Tip
Næringsværdi
Typiske værdier
Per portion
Energi
2366,0 kj
kcal
565,0 kcal
Fedt
35,2 g
Kulhydrater
49,2 g
Protein
10,5 g
Måske kan du
også lide
Knust kartoffel med Philadelphia og bacon
Cheesecake-is med modne bananer
Klassisk skinkemad
Se alle opskrifter