Opskrifter
Produkter
Om Philadelphia
Nyheder
Bæredygtighed
Professional
Tilbage til opskrifter
Tiramisu Cheesecake
Forberedelse
 45 '
Total tid
 195 '
6
Ingredienser
BUND
125 g
ladyfinger kiks
5 spsk
stærk
kaffe
50 g
usalted
smør
, smeltet
FYLDET TIL CHEESECAKE
440 g
Philadelphia Original
, rumtemperatur
2 dl
fløde
3
plader
husblas
60 g
flormelis
+ 3 ekstra spsk til senere brug
1
æggehvide
50 g
mørk
chokolade
5 spsk
stærk
kaffe
PYNT
Chokolade
formet som kaffebønner samt kakaopulver
KAGEFORM
6 små
springforme
, ca 7 cm i diameter
Fremgangsmåde
Klip 6 cirkler (7 cm) ud af bagepapir og placer cirklerne i bunden af 6 små
springforme
med en diameter på ca. 7 cm.
Smelt
smør
. Knus
kiks
i en foodprocessor eller put
kiksene
i en plastikpose og knus dem med hænderne eller med en kagerulle. Bland de knuste
kiks
med smeltet
smør
og 5 spsk stærk
kaffe
og rør sammen. Fordel og tryk blandingen ned i de 6 forme. Sæt formene i køleskabet i 30 minutter.
Læg
husblas
pladerne i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
Varm 5 spsk af de 2 dl
fløde
i 10-15 sekunder i mikrobølgeovn eller i en lille gryde. Pres vandet ud af
husblas
pladerne og smelt dem i
fløden
. Rør i blandingen til den er afkølet.
Smelt
chokoladen
i vandbad. Rør med jævne mellemrum i ca. 10 minutter. Afkøles.
Rør de 60 g
flormelis
sammen med
Philadelphia
til massen bliver blød. Rør de 5 resterende spsk stærk
kaffe
i.
Pisk den
fløde
, du har til overs med en håndmikser til der dannes små toppe på cremen. Tilsæt 3 spsk
flormelis
, én ad gangen. Sæt cremen i køleskabet.
Vend
husblas
blandingen ind i
fløde
ostblandingen. Det vil i starten ligne at massen skiller, men brug et piskeris for at samle og piske den jævn.
Pisk
æggehviden
stiv i sin egen skål.
Vend forsigtigt den piskede
fløde
ind i
fløde
ost/
husblas
blandingen. Vend til sidst den piskede
æggehvide
forsigtigt i.
Fordel 2/3 af blandingen i en skål og tilsæt den smeltede
chokolade
.
Fordel
chokolade
blandingen over kiksebunden i formene. Sørg for at overfladen er jævn.
Hæld derefter den resterende 1/3 af blandingen i formen. Sørg igen for at overfladen er jævn.
Dæk med plastfolie og sæt i køleskabet i 2-3 timer. Tag kagerne ud af formene ved forsigtigt at presse nedenfra. Pyntes med kakaopulver og
chokoladekaffe
bønner.
Tips
Tip
Næringsværdi
Typiske værdier
Per portion
Energi
1711,3 kj
kcal
408,7 kcal
Fedt
30,2 g
Kulhydrater
28,2 g
Protein
5,7 g
Måske kan du
også lide
Cheesecake med Jordbær
Cheesecake med hvid chokolade
Cheesecake med mynte
Se alle opskrifter