Cheesecake – æblepie med knasende nøddebund
No Video
  • Forberedelse 10 '
  • Total tid 90 '
12

Ingredienser

  • Bund
  • 1 dl mandler
  • 1 dl hasselnødder
  • 1 dl solsikkekerner
  • 0.5 dl rørsukker
  • 50 g smør, rumstemperatur
  • 0.5 dl hvedemel
  • Fyld
  • 2 æbler
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 spsk hvedemel
  • 0.5 dl piskefløde
  • 3 æg
  • Topping
  • karamelsauce (færdigkøbt fungerer)
  • kanel

Fremgangsmåde

  • Bund

    Sæt ovnen på 180 grader. Beklæd en springform med bagepapir.

  • Hak/blend mandler, nødder og kerner til en fin mel. Tilsæt sukker, smør og mel, så du får en dej. Tryk dejen i formen og forbag bunden i ca. 10 minutter.
  • Cheesecakefyld

    Skru ovnen ned til 160 grader. Skræl og skær æbler i tern.

  • Pisk Philadelphia, sukker, vanillesukker, krydderier og mel til en luftig creme. Pisk fløden i. Tilsæt et æg i af gangen og vend forsigtigt med en dejskraber.
  • Hæld Philadelphia massen ned i formen. Strø æbleternene over og bag i ovnen i ca. 45 minutter. Sluk for ovnen, luk ikke ovndøren op, men lad cheesecaken stå i yderligere 20 minutter.
  • Pynt med karamelsauce og lidt kanel.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1951,1 kj
kcal 465,9 kcal
Fedt 30,4 g
Kulhydrater 38,0 g
Protein 10,4 g
Fibre 20,3 g