Cheesecake med mynte
No Video
  • Forberedelse 35 '
  • Total tid 155 '
6

Ingredienser

  • 125 g Digestive kiks
  • 50 g ristede mandler
  • 40 g usaltet smør, smeltet
  • 220 g Philadelphia Original
  • 220 ml fløde
  • 5 g gelatine
  • 3 tsk flormelis
  • 2 æggehvider
  • 80 g hvid chokolade
  • 3 tsk myntesirup 1/8 tsk ren pebermynteekstrakt
  • 50 g hvid chokolade, revet
  • 1 kvist mynteblade

Fremgangsmåde

  • Sæt 6-8 små runde forme i forskellige størrelser (5 cm, 6 cm og 7 cm) på et ark pergamentpapir på en pladeform. Anbring acetat (butterdejsfilm) eller platikfolie rundt om indersiden af hver form for at forhindre cheesecaken i at klæbe til siderne på formen.
  • Bund: Læg kiksene i en foodprocessor og findel til små stykker, eller læg dem i en plastpose og knus dem med en kagerulle eller i hånden. Læg de knuste kiks i en skål, tilsæt derefter smeltet smør. Rør, indtil det er blandet godt sammen. Tryk 25 g kiks-smør-blandingen ud i bunden på hver form. Sæt formene til afkøling i køleskab i 30 minutter.
  • Blanding: Opblød husblassen i en skål koldt vand i ca. 5 minutter. Dræn. Læg 80 g hvid chokolade i en metal eller varmebestandige skål, og sæt den over en gryde med vand der koger let, så chokoladen smelter (vandbad). Rør det med et par minutters mellemrum i ca. 10 minutter. Fjern skålen fra varmen og lad det afkøle. Du kan også smelte chokoladen i mikrobølgeovnen, da skal du sørge for at røre rundt hvert ½ minut. Mens chokoladen afkøler, tager du 3 spsk fløde ud af de afmålte 22 cl. Det opvarmer du i en skål i ca. 10 til 15 sekunder i mikroovnen og smelter de 2 ark af veldrænet, gelatine ned i. Rør blandingen, indtil den er helt afkølet. Tilsæt myntesirup. I en mellemstor skål blandes sukker og Philadelphia sammen til en jævn blanding, ca. 3 minutter. Tilsæt derefter den smeltede chokolade og husblas-fløde-blandingen.
  • Pisk fløden med en elektrisk mixer, mens du tilsætter 3 skefulde sukker, én ad gangen. Bliv ved med at piske, indtil der dannes faste toppe. Opbevar køligt og sæt til siden. Fold den afkølede fløde-husblasblanding ned i Philadelphia- og sukkerblandingen. Blandingen ser ud til at skille i starten - brug et piskeris til at samle den, så den er glat og jævn. Tilsæt derefter den smeltede, hvide chokolade. I en separat skål piskes æggehviderne, indtil faste toppe dannes. Fold flødeskummet ned i cream cheese-chokolade-gelatineblandingen. Bland forsigtigt, og smag på blandingen. Du kan tilføje mere myntesirup, hvis du vil have kraftigere smag. Fold derefter de piskede æggehvider ind i blandingen.
  • Med en ske lægges cheesecake-blandingen ned i de forberedte forme med et lag af kiks. Glat overfladen med en køkkenspatel.
  • Overdækkes løst med plastikfolie, og sættes i køleskabet til afkøling i 2 til 3 timer. Når du er klar til at servere, fjernes hver enkelte cheesecake fra formene ved forsigtigt at skubbe op fra bunden.
  • Pynt med revet hvid chokolade og friske mynteblade.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 2592,2 kj
kcal 619,0 kcal
Fedt 47,9 g
Kulhydrater 37,5 g
Protein 9,2 g
heraf mættet fedt 27,1 g
Natrium 0,5 g
Fibre 1,5 g
heraf sukkerarter 26,9 g