Opskrifter
Produkter
Om Philadelphia
Nyheder
Bæredygtighed
Professional
Tilbage til opskrifter
Frisk grapefrugt cheesecake
Forberedelse
 45 '
Total tid
 165 '
6
Ingredienser
125 g
digestive
(vanilje) kiks
1 tsk
birkes
40 g
usaltet
smør
220 g
Philadelphia Original
, ved stuetemperatur
22 cl
piskefløde
5 g
gelatine
(eller to blade husblas)
3 tsk
flormelis
1
æggehvide
5 spsk
saft af rød
grapefrugt
eller 1 spk. grapefrugtekstrakt
1
rød
grapefrugt
friske
mynteblade
Fremgangsmåde
Anbring 6 runde små 7 cm forme på et stykke bagepergament eller en bageplade. Kom acetate (bagefilm) eller husholdningsfilm rundt om indersiden af hver form for at forhindre cheesecaken i at klistre til formens sider.
Bund: Kom
kiksene
i en foodprocessor og mal fint, eller kom dem i en plastpose og knus dem med en kagerulle eller hænderne. Kom de knuste
kiks
i en skål og tilsæt det smeltede
smør
og
birkes
. Rør indtil det er blandet godt. Tryk 25 g af
kiks
-
smør
blandingen ud i bunden af hver form. Lad formene afkøle i køleskabet i 30 minutter.
Blanding: Opblød husblasen i en skål koldt vand i cirka 5 minutter, hæld vandet fra. Tag 5 spiseskeer af de 22 cl
fløde
. Opvarm i en skål i ca. 10 til 15 sekunder i mikroovnen og smelt de 2 blade afdryppede husblas deri, rør rundt indtil blandingen er helt afkølet. Skræl
grapefrugten
og tag
frugt
kødsbådene ud. Tag 5 både og skær flere små, men tykke strimler af hvert stykke
frugt
kød og lad dem tørre på et stykke køkkenrulle. Gem 5 spiseskefulde juice. Bland
Philadelphia
og sukker sammen i en skål, til du har en glat blanding – ca. 3 minutter. Tilsæt
grapefrugt
juice eller ekstrakt, hvis det anvendes. Pisk
fløden
med en el-mikser og tilsæt de 3 skefulde sukker, en ad gangen. Pisk, indtil der dannes stive toppe. Hold det afkølet og sæt til side. Fold den afkølede blanding af
fløde
og husblas i
Philadelphia
- og sukkerblandingen. Blandingen vil først forekomme at skille ad – brug et piskeris til at samle den, indtil den er glat. Pisk
æggehviderne
i en separat skål, indtil der dannes stive toppe. Fold
fløde
skummet i blandingen af
fløde
ost og husblas. Bland forsigtigt. Fold derefter de piskede
æggehvider
i.
Kom en tredjedel af cheesecake-blandingen i formene med
kikse
bund. Drys nogle af
grapefrugt
strimlerne over blandingen og kom endnu et lag cheesecake på. Gentag med mere
grapefrugt
og afslut med endnu et lag af cheesecakeblandingen. Glat overfladen.
Dæk løst med plastfilm og afkøl i køleskabet i 2 til 3 timer. Inden servering tages de individuelle cheesecakes ud af formen ved forsigtigt at skubbe op fra bunden.
Pynt med
grapefrugt
skræl og
mynteblade
.
Tips
Tip
Næringsværdi
Typiske værdier
Per portion
Energi
1247,2 kj
kcal
297,8 kcal
Fedt
19,7 g
Kulhydrater
24,6 g
Protein
5,7 g
Måske kan du
også lide
Vafler med Philadelphia creme
Tranebær-kiwi Bagel
Super enkle mini-cheesecakes
Se alle opskrifter