Frisk grapefrugt cheesecake
No Video
  • Forberedelse 45 '
  • Total tid 165 '
6

Ingredienser

  • 125 g digestive (vanilje) kiks
  • 1 tsk birkes
  • 40 g usaltet smør
  • 220 g Philadelphia Original, ved stuetemperatur
  • 22 cl piskefløde
  • 5 g gelatine (eller to blade husblas)
  • 3 tsk flormelis
  • 1 æggehvide
  • 5 spsk saft af rød grapefrugt eller 1 spk. grapefrugtekstrakt
  • 1 rød grapefrugt
  • friske mynteblade

Fremgangsmåde

  • Anbring 6 runde små 7 cm forme på et stykke bagepergament eller en bageplade. Kom acetate (bagefilm) eller husholdningsfilm rundt om indersiden af hver form for at forhindre cheesecaken i at klistre til formens sider.
  • Bund: Kom kiksene i en foodprocessor og mal fint, eller kom dem i en plastpose og knus dem med en kagerulle eller hænderne. Kom de knuste kiks i en skål og tilsæt det smeltede smør og birkes. Rør indtil det er blandet godt. Tryk 25 g af kiks-smørblandingen ud i bunden af hver form. Lad formene afkøle i køleskabet i 30 minutter.
  • Blanding: Opblød husblasen i en skål koldt vand i cirka 5 minutter, hæld vandet fra. Tag 5 spiseskeer af de 22 cl fløde. Opvarm i en skål i ca. 10 til 15 sekunder i mikroovnen og smelt de 2 blade afdryppede husblas deri, rør rundt indtil blandingen er helt afkølet. Skræl grapefrugten og tag frugtkødsbådene ud. Tag 5 både og skær flere små, men tykke strimler af hvert stykke frugtkød og lad dem tørre på et stykke køkkenrulle. Gem 5 spiseskefulde juice. Bland Philadelphia og sukker sammen i en skål, til du har en glat blanding – ca. 3 minutter. Tilsæt grapefrugtjuice eller ekstrakt, hvis det anvendes. Pisk fløden med en el-mikser og tilsæt de 3 skefulde sukker, en ad gangen. Pisk, indtil der dannes stive toppe. Hold det afkølet og sæt til side. Fold den afkølede blanding af fløde og husblas i Philadelphia - og sukkerblandingen. Blandingen vil først forekomme at skille ad – brug et piskeris til at samle den, indtil den er glat. Pisk æggehviderne i en separat skål, indtil der dannes stive toppe. Fold flødeskummet i blandingen af flødeost og husblas. Bland forsigtigt. Fold derefter de piskede æggehvider i.
  • Kom en tredjedel af cheesecake-blandingen i formene med kiksebund. Drys nogle af grapefrugtstrimlerne over blandingen og kom endnu et lag cheesecake på. Gentag med mere grapefrugt og afslut med endnu et lag af cheesecakeblandingen. Glat overfladen.
  • Dæk løst med plastfilm og afkøl i køleskabet i 2 til 3 timer. Inden servering tages de individuelle cheesecakes ud af formen ved forsigtigt at skubbe op fra bunden.
  • Pynt med grapefrugtskræl og mynteblade.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1247,2 kj
kcal 297,8 kcal
Fedt 19,7 g
Kulhydrater 24,6 g
Protein 5,7 g