Oreo Cheesecake
No Video
  • Forberedelse 45 '
  • Total tid 555 '
14

Ingredienser

  • BUND:
  • 1 pakke Oreo-kiks (154 g)
  • 100 g Marabou Mælk
  • FYLD:
  • saft og fintrevet skal af 2 citroner (ca. 1 dl)
  • 6 dl piskefløde
  • 2 dl sukker
  • 600 g Philadelphia Classic
  • Marabou Mælk
  • 2 Oreo-kiks
  • 4 blade husblas
  • PYNT:
  • 1 pakke Oreo Thins
  • frisk hindbær og evt. blåbær

Fremgangsmåde

  • Bund: Beklæd bunden af en springform med bagepapir (ca. 23 cm) Knus kiksene i en foodprocessor. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den forsigtigt i mikrobølgeovn eller over vandbad. Bland de knuste kiks med den smeltede chokolade. Pres massen ud til kanten i bunden af springformen, så fyldet ikke kan løbe ud. Fugt hænderne med lidt vand, så massen ikke sætter sig så meget fast. Sæt bunden i køleskabet, mens du laver fyldet.
  • Fyld: Læg husblas i 4 dl koldt vand i ca. 5 min. Og pres derefter vandet ud af dem. Vask citronerne, riv skallen fint og pres saften ud. Afmål 1 dl saft. Kog fløde og sukker og lad det simre i 3-4 minutter. Tag fløden af varmen og tilsæt tilsæt husblad. Tilsæt citronsaften og skallen. Pisk i ca. 30 sekunder med et almindeligt piskeris.
  • Tilsæt Philadelphia og pisk indtil massen er glat. Varm evt. massen lidt mere, hvis den klumper. Hæld blandingen i formen oven på bunden og lad den stå koldt i mindst 8 timer før servering.
  • Mælkechokolade med Oreo kikseknas: Bryd chokoladen i mindre stykker og smelt chokoladen i mikrobølgeovn eller over vandbad. Spred chokoladen i et tyndt lag på et skærebræt eller en plade beklædt med bagepapir. Drys de hakkede Oreo kiks ud over. Stil det på køl i mindst 30 minutter. Bryd derefter i mindre stykker. Løsn cheesecaken ved at skære på indersiden af formens kant. Fjern formens kant og papiret og læg kagen på et serveringsfad.
  • Pynt: Dekorer kanten med Oreo Thins Pynt toppen af kagen med mælkechokolade Oreo kikseknas samt friske bær.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1750,7 kj
kcal 418,1 kcal
Fedt 31,4 g
Kulhydrater 29,1 g
Protein 4,6 g