Aspargessauce
No Video
  • Total tid 35 '
10

Ingredienser

  • 8 dl hønsefond
  • 340 g Philadelphia Original
  • 3 bdt. grønne eller hvide asparges

Fremgangsmåde

  • Skyl og rens aspargesene. Hvis du bruger grønne asparges – knæk enden af og blancher. Hvis du bruger hvide asparges – skræl dem og knæk bunden af. Hvide asparges koges 5-6 minutter i hønsefonden og tages op.
  • Kog hønsefond op og tilsæt Philadelphia. Lad den smelte under omrøring.
  • Tilsæt udskårne grønne asparges og lad dem simre med i 2-3 minutter. Hvis du bruger hvide asparges (udskåret), tilsættes de saucen og varmer med i 1-2 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Der kan sagtens bruges både hvide og grønne asparges i saucen, det giver et flot farvespil.
  • Uden for aspargessæsonen bruges asparges på dåse. Brug halv aspargesvand og halv hønsefond.

TipsTip

  • Saucen passer godt til fjerkræ, pocheret æg, fisk, kogt sprængt kød, eller til en pastaret.

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 967,3 kj
kcal 231,0 kcal
Fedt 16,9 g
Protein 9,4 g
heraf mættet fedt 9,8 g