Opskrifter
Produkter
Om Philadelphia
Nyheder
Bæredygtighed
Professional
Tilbage til opskrifter
Cheesecake med Popcorn
Forberedelse
 45 '
Total tid
 195 '
6
Ingredienser
BUND
85 g
vanillekiks
65 g
usaltet
smør
, smeltet
FYLDET TIL CHEESECAKEN
440 g
Philadelphia Original
, rumtemperatur
2 dl
fløde
3 plader
husblas
60 g
flormelis
+ 3 ekstra spsk til senere brug
1
æggehvide
0.5 dl
æblejuice
KARAMELLISEREDE ÆBLER
1
æble
, skåret i tern
125 g
sukker
1
citron
13 g
smør
PYNT
Karamelsauce
og popcorn
KAGEFORM
6 små
springforme
, ca 7 cm i diameter
Fremgangsmåde
Klip 6 cirkler (7 cm) ud af bagepapir og placer cirklerne i bunden af 6 små
springforme
med en diameter på ca. 7 cm.
Smelt
smør
. Knus
kiks
i en foodprocessor eller put
kiksene
i en plastikpose og knus dem med hænderne eller med en kagerulle. Bland de knuste
kiks
med smeltet
smør
og rør sammen. Fordel og tryk blandingen ned i de 6 forme. Sæt formene i køleskabet i 30 minutter.
Skræl æblet og skær det i små terninger. Pres
citron
saften over
æblerne
for at forhindre, at
æbleternene
bliver brune.
Smelt
sukker
i en tykpundet pande ved middel varme.
Når
sukkeret
begynder at smelte i yderkanten, skal du ikke røre rund men i stedet dreje panden lidt rundt ved at holde i håndtaget.
Når alt
sukkeret
har fået en jævn brun farve, fjernes panden fra varmen og
smørret
tilsættes. Vend forsigtigt
æble
terningerne i og sørg for at de bliver dækket af den smeltede
karamel
.
Lad
æble
terningerne koge i
karamellen
ved svag varme til de bliver bløde (dette tager ikke lang tid).
Læg
husblas
pladerne i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
Varm
æblejuicen
i 10-15 sekunder i mikrobølgeovn eller i en lille gryde. Pres vandet ud af
husblas
pladerne og smelt dem i
juicen
. Rør i blandingen til den er afkølet.
Rør de 60 g
flormelis
sammen med
Philadelphia
fløde
osten til massen bliver blød.
Pisk
fløden
med en håndmikser til der dannes små toppe på cremen. Tilsæt 3 spsk
flormelis
, én ad gangen. Sæt cremen i køleskabet.
Vend
husblas
blandingen ind i
fløde
ostblandingen. Det vil i starten ligne at massen skiller, men brug et piskeris for at samle og piske den jævn.
Pisk
æggehviden
stiv i sin egen skål.
Vend forsigtigt den piskede
fløde
ind i
fløde
ost/
husblas
blandingen. Vend til sidst den piskede
æggehvide
forsigtigt i.
Placer fyld, lidt
karamelsauce
og karamelliserede
æbler
lagvis i de små forme. Sørg for at overfladen bliver jævn. Afslut med karamelliserede
æbler
og lidt mere
karamelsauce
som pynt på toppen.
Dæk med plastfolie og sæt i køleskabet i 2-3 timer. Tag kagerne ud af formene ved forsigtigt at presse nedenfra.
Tips
Tip
Næringsværdi
Typiske værdier
Per portion
Energi
1952,2 kj
kcal
466,2 kcal
Fedt
30,7 g
Kulhydrater
44,7 g
Protein
3,5 g
Måske kan du
også lide
Philadelphia Hverdagspizza
Philadelphia Middelhavspizza
Philadelphia white pizza deluxe
Se alle opskrifter