Citron- og limecheesecake
No Video
  • Forberedelse 45 '
  • Total tid 285 '
16

Ingredienser

  • BUND:
  • 70 g kokosflager, små
  • 300 g Digestive kiks
  • 150 g smør
  • FYLD:
  • 600 g Philadelphia Classic
  • 6 stk. gelatineblade
  • 770 g (2 dåser) kondenseret mælk
  • 2.5 dl piskefløde
  • 3 stk. lime, skal og saft
  • 1 stk. citron, skal og saft
  • PYNT:
  • 1 stk. lime
  • 1 stk. citron
  • spiselige blomster

Fremgangsmåde

  • Til en høj cheesecake bruges en springform på 24 cm i diameter. Til en lav cheesecake bruges en springform på 26 cm i diameter.Bund: Læg bagepapir i bunden, så kagen bliver nemmere at få ud af formen. Smelt smørret i en kasserolle. Knus kiksene fint i en foodprocessor eller ved at lægge dem i en plastikpose, lukke den og derefter knuse med en kagerulle. Bland smørret, kiks og kokosflagerne­ godt, og tryk massen ud i formen. Brug bagsiden af en ske for at få en jævn overflade. Lad bunden hvile i køleskabet, mens du tilbereder fyldet.
  • Fyld: Læg gelatinebladene i koldt vand i ca. 10 minutter. Opvarm citron- og limesaften, Tryk vandet ud af gelatinebladende, og smelt det i den varme saften og lad det afkøle. Pisk Philadelphia i en skål, og rør den kondenserede mælk i. Kom derefter lime/citronsaften og skallen i, mens du rører godt. vend den piske fløde i. Hæld blandingen over bunden, og lad det afkøle i mindst 4 timer.
  • Pynt: Når fyldet er stivnet, tages kagen ud af formen og anbringes på et serveringsfad. Pynt med citron- og limeskiver samt spiselige blomster.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1953,3 kj
kcal 466,4 kcal
Fedt 31,6 g
Protein 8,1 g
heraf mættet fedt 38,2 g