Opskrifter
Produkter
Om Philadelphia
Nyheder
Bæredygtighed
Professional
Tilbage til opskrifter
Flagkage
Forberedelse
 30 '
Total tid
 450 '
12
Ingredienser
RED VELVET KAGE:
150 g
Lurpak
smør
, stuetempereret
350 g
sukker
vaniljesukker
eller 1 spsk korn fra 1/2 vaniljestang
2
æg
, stuetempererede
300 g
mel
1 tsk
salt
1 tsk
natron
2 tsk
kakao
2.5 dl
kærnemælk
3 tsk
hvidvins- eller klar
eddike
rød
frugtfarve
eller 2 bøtter pastafarve + 40 ml vand
CREME:
600 g
Philadelphia Original
, stuetempereret
250 g
Lurpak
smør
, stuetempereret
400 g
flormelis
, sigtet
1 spsk
vaniljesukker
eller korn fra 1/2 vaniljestang
HVID CHOKOLADE GANACHE:
200 g
hvid
chokolade
2.5 dl
piskefløde
PYNT:
150 g
hvid
chokolade
frysetørrede
hindbær
evt.
fondantbolde
blandede
bær
Fremgangsmåde
Pisk stuetempereret
smør
,
sukker
og
vaniljesukker
meget luftigt (ca. 8-10 min.). Tilsæt et
æg
ad gangen.
Bland
mel
,
salt
,
natron
og
kakaopulver
i en anden skål. Sigt melblandingen.
Bland
kærnemælk
,
eddike
og rød
frugtfarve
efter ønsket farvestyrke.
Pisk skiftevis lidt melblanding og
kærnemælk
sblanding i
smør
blandingen indtil alt er i dejen.
Fyld dejen i springformen (Ø 24 cm). Bag den ved 180 ˚C i 55-60 min.
Pisk
Philadelphia
og
smør
godt sammen ved middel hastighed. Tilsæt
flormelis
og pisk godt sammen (ca. 5 min).
Hak
chokoladen
i mindre stykker og kom dem i en skål. Varm
fløden
op så den næsten koger, tag den af varmen og lad den afkøle til ca. 80 ˚C.
Hæld
fløden
over
chokoladen
og rør stille og roligt til blandingen ligner en tynd
chokolade
sovs.
Dæk
chokoladen
med husholdningsfilm, så det rører overfladen. Stil cremen på køl min. 6 timer.
Når cremen er afkølet, piskes den forsigtigt til den tykner.
Tips
Tip
Opbygning af kagen
Flagkagen skal være helt kold, før der arbejdes med den.
Skær toppen af, så den har en helt plan overflade. Del herefter kagen i to horisontalt med en stor brødkniv, så du har 2 bunde. Læg bundene på det fad, du skal servere kagen på.
Udstik bundene med en 18 cm og en 15 cm ring, så der dannes en rille på 1,5 cm uden kagebund. Læg den ene bund til side.
Kom
Philadelphia
cremen i en sprøjtepose og fyld rillen på den første bund ud.
Fordel først halvdelen af
chokolade
ganachen i et jævnt lag. Opnå derefter højde ved at fordele et lag af
Philadelphia
cremen på ca. 1,5-2 cm.
Placer derefter den sidste kagebund og gentag step 4 og 5.
Fordel til sidst resten af
Philadelphia
cremen, så der er et jævnt lag på hele kagen.
Smelt
chokoladen
og lav 32-34 stave på ca. 9x2,5 cm. Drys halvdelen med knuste frysetørrede
hindbær
. Stil dem koldt til de stivner. Pynt kagen med
chokolade
stavene, blandede
bær
og evt.
fondantbolde
.
Næringsværdi
Typiske værdier
Per portion
Energi
4129,7 kj
kcal
986,2 kcal
Fedt
56,1 g
Kulhydrater
105,2 g
Protein
14,4 g
Fibre
2,4 g
Måske kan du
også lide
Cheesecake med mynte
Appelsin- og hindbærcheesecake
Æg-surprise
Se alle opskrifter