Frisk grapefrugt cheesecake
No Video
  • Forberedelse 45 '
  • Total tid 165 '
6

Ingredienser

  • 125 g digestive (vanilje) kiks
  • 1 tsk birkes
  • 40 g usaltet smør
  • 220 g Philadelphia Original, ved stuetemperatur
  • 22 cl piskefløde
  • 5 g gelatine (eller to blade husblas)
  • 3 tsk flormelis
  • 1 æggehvide
  • 5 spsk saft af rød grapefrugt eller 1 spk. grapefrugtekstrakt
  • 1 rød grapefrugt
  • friske mynteblade

Fremgangsmåde

  • Anbring 6 runde små 7 cm forme på et stykke bagepergament eller en bageplade. Kom acetate (bagefilm) eller husholdningsfilm rundt om indersiden af hver form for at forhindre cheesecaken i at klistre til formens sider.
  • Bund: Kom kiksene i en foodprocessor og mal fint, eller kom dem i en plastpose og knus dem med en kagerulle eller hænderne. Kom de knuste kiks i en skål og tilsæt det smeltede smør og birkes. Rør indtil det er blandet godt. Tryk 25 g af kiks-smørblandingen ud i bunden af hver form. Lad formene afkøle i køleskabet i 30 minutter.
  • Blanding: Opblød husblasen i en skål koldt vand i cirka 5 minutter, hæld vandet fra. Tag 5 spiseskeer af de 22 cl fløde. Opvarm i en skål i ca. 10 til 15 sekunder i mikroovnen og smelt de 2 blade afdryppede husblas deri, rør rundt indtil blandingen er helt afkølet. Skræl grapefrugten og tag frugtkødsbådene ud. Tag 5 både og skær flere små, men tykke strimler af hvert stykke frugtkød og lad dem tørre på et stykke køkkenrulle. Gem 5 spiseskefulde juice. Bland Philadelphia og sukker sammen i en skål, til du har en glat blanding – ca. 3 minutter. Tilsæt grapefrugtjuice eller ekstrakt, hvis det anvendes. Pisk fløden med en el-mikser og tilsæt de 3 skefulde sukker, en ad gangen. Pisk, indtil der dannes stive toppe. Hold det afkølet og sæt til side. Fold den afkølede blanding af fløde og husblas i Philadelphia - og sukkerblandingen. Blandingen vil først forekomme at skille ad – brug et piskeris til at samle den, indtil den er glat. Pisk æggehviderne i en separat skål, indtil der dannes stive toppe. Fold flødeskummet i blandingen af flødeost og husblas. Bland forsigtigt. Fold derefter de piskede æggehvider i.
  • Kom en tredjedel af cheesecake-blandingen i formene med kiksebund. Drys nogle af grapefrugtstrimlerne over blandingen og kom endnu et lag cheesecake på. Gentag med mere grapefrugt og afslut med endnu et lag af cheesecakeblandingen. Glat overfladen.
  • Dæk løst med plastfilm og afkøl i køleskabet i 2 til 3 timer. Inden servering tages de individuelle cheesecakes ud af formen ved forsigtigt at skubbe op fra bunden.
  • Pynt med grapefrugtskræl og mynteblade.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1247,2 kj
kcal 297,8 kcal
Fedt 19,7 g
Kulhydrater 24,6 g
Protein 5,7 g
Vi bruger teknologien med cookies for at gøre det nemmere at bruge dette websted. Se under »Politik om cookies«, hvis du gerne vil vide mere om den måde, cookies fungerer på, eller hvis du ønsker oplysninger om, hvordan du kan ændre indstillingen af dem. Hvis du fortsætter med at surfe på dette websted, er det ensbetydende med, at du accepterer vores politik om cookies, som er defineret i Politik om cookies.