White Chocolate Christmas Cheesecake
No Video
  • Forberedelse 30 '
  • Total tid 450 '
12

Ingredienser

  • Bund:
  • 300 g Oreo crumble eller knuste Oreo-kiks
  • 120 g smør
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1 nip salt
  • Cheesecake fyld:
  • 300 g Marabou Hvid chokolade
  • 800 g Philadelphia Original
  • 200 g kondenseret mælk
  • 2 tsk vaniljepasta el. vaniljesukker
  • 2 tsk majsstivelse (Maizena)
  • 150 g sukker
  • 4 hele æg + 2 æggeblommer
  • 150 g fløde
  • Creme:
  • 300 g Philadelphia Original
  • 2.5 dl fløde
  • 200 g Marabou Hvid chokolade
  • Pynt/topping:
  • pebermynte-stokke
  • friske eller syltede amarena kirsebær

Fremgangsmåde

  • Bund:
    Tænd ovnen på 160 °C grader alm ovn og stil en bageplade ind i bunden af ovnen.
  • Smelt smørret og kør det i en food processor sammen med Oreo crumble, kakaopulver og salt til det er helt blandet sammen.
  • Tryk massen ud i bunden af en spring form på 22-26 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i ovnen ca. 7-8 minutter.
  • Cheesecake fyld:
    Smelt chokoladen over et vandbad.
  • Pisk Philadelphia sammen med kondenseret mælk, vaniljepasta, sukker og majsstivelse i 1 minut. Tilsæt 1 æg af gan gen, og pisk det hurtigt sammen, før du tilsætter det næste. Tilsæt begge æggeblommer sammen med piskefløde og den hvide chokolade, og det piskes hurtigt sammen.
  • Skær en høj og bred strimmel af dit bagepapir, og læg det rundt langs indersiden af din springform. Hæld hele flødeostemassen op i springformen, og bag den på en rist midt i ovnen v. 160 °C grader alm ovn i ca. 60-65 minutter. Hæld nu en liter vand direkte ned i den varme bageplade i ovnen, og luk ovnen hurtigt. Dampen er med til at cheesecaken bages mere jævnt og man undgår den revner.
  • Efter ca. 60 minutter, slukkes ovnen, og kagen står 60 minutter på eftervarmen. Sæt nu kagen på køl i minimum 5 timer, gerne natten over.
  • Creme:
    Smelt chokoladen langsomt over et vandbad, og lad det stå og køle lidt af. Pisk fløden til letpisket flødeskum.
  • I en ny skål, piskes Philadelphia og den hvide chokolade tilsættes mens der piskes. Vend nu forsigtigt flødeskummen i, og cremen er klar. Sæt den på køl, indtil den skal oven på kagen.
  • Pynt med creme, friske/syltede kirsebær og pebermynte-stokke. Glædelig jul!

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 3544,8 kj
kcal 846,5 kcal
Fedt 57,1 g
Kulhydrater 69,6 g
Protein 13,6 g
Fibre 0,9 g