Produktion

Hvordan fremstiller man Philadelphia?
Først testes mælkens kvalitet og renhed. Dernæst pasteuriseres mælken, så alle skadelige mikroorganismer dør. I den efterfølgende homogeniseringsproces presses mælken gennem små huller, så mælkefedtet fordeles jævnt, hvorefter mælken køles ned.

Mælken skal have en vis surhedsgrad, for at bakterier ikke kan trives i den færdige ost. Derfor varmes den forsigtigt op, før man begynder at tilsætte mikroorganismer.

Nu skal mælken fermenteres, og der skal tilsættes flere mikroorganismer, så det naturlige sukker (lactosen) i mælken forvandles til mælkesyre. Når syremængden øges, får mælken gradvist en smidig og fin konsistens.

Ved fremstillingen af Philadelphia oste skiller den bløde ostemasse, så vallen separeres fra ostemassen. Endelig varmes osten op for at få den rette konsistens og tekstur.

På dette stadie er man færdig med den grundlæggende fremstillingsproces. Der kan så tilsættes flere ingredienser, alt efter ostetype. For eksempel: Salt – hvis osten skal smage af mere. Stabiliseringsmiddel – så osten holder formen og for at forhindre, at vallen skiller. Smag – purløg, hvidløg og urter mm. kan tilsættes osten, inden den emballeres.