Blåbærcheesecake
No Video
  • Forberedelse 30 '
  • Total tid 270 '
14

Ingredienser

  • BUND:
  • 300 g Digestive kiks
  • 100 g smør
  • FYLD:
  • 600 g Philadelphia Classic
  • 6 stk. gelatineblade
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 400 g blåbær
  • 1 dl solbærsaft , fortyndet
  • 100 g rørsukker
  • 2.5 dl piskefløde
  • PYNT:
  • brombær , spiselige violer og blåbær.

Fremgangsmåde

  • Til en høj cheesecake bruges en springform på 24 cm i diameter. Til en lav cheesecake bruges en springform på 26 cm i diameter. Bund: Læg bagepapir i bunden, så kagen bliver nemmere at få ud af formen. Smelt smørret i en kasserolle. Knus kiksene fint i en foodprocessor eller ved at lægge dem i en plastikpose, lukke den og derefter knuse med en kagerulle. Bland smørret og kiksekrummerne godt, og tryk massen ud i formen. Brug bagsiden af en ske for at få en jævn overflade. Lad bunden hvile i køleskabet, mens du tilbereder fyldet.
  • Fyld: Læg gelatinebladene i koldt vand i ca. 10 minutter. Blend solbærsaften og 300 g af blåbærrene og kog det op. Tryk vandet ud af gelatinebladende og smelt det i den varme saft og lad det afkøle. Pisk Philadelphia i en skål sammen med vaniljesukker og rørsukker. Tilføj yderligere 50 g hele blåbær og den piskede fløde. Hæld blandingen på bunden, og lad den stå i køleskabet i mindst 4 timer.
  • Pynt: Fjern kanten af formen, når fyldet er stivnet, og læg kagen på et fad. Pynt med brombær, violer og resten af blåbærrene.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1483,9 kj
kcal 354,4 kcal
Fedt 26,1 g
Kulhydrater 23,9 g
Protein 5,0 g
Vi bruger teknologien med cookies for at gøre det nemmere at bruge dette websted. Se under »Politik om cookies«, hvis du gerne vil vide mere om den måde, cookies fungerer på, eller hvis du ønsker oplysninger om, hvordan du kan ændre indstillingen af dem. Hvis du fortsætter med at surfe på dette websted, er det ensbetydende med, at du accepterer vores politik om cookies, som er defineret i Politik om cookies.