Cheesecake med Jordbær og Balsamico
No Video
  • Forberedelse 35 '
  • Total tid 185 '
6

Ingredienser

  • BUND
  • 125 g Digestive kiks
  • 40 g usaltet smør, smeltet
  • FYLDET TIL CHEESECAKEN
  • 440 g Philadelphia Original, rumtemperatur
  • 2 dl fløde
  • 3 plader husblas
  • 60 g flormelis + 3 ekstra spsk til senere brug
  • 1 æggehvide
  • 45 g friske jordbær, skåret i mindre stykker
  • PYNT
  • 0.25 spsk hel sort peber
  • 75 g jordbærsauce
  • 1 spsk balsamico eddike
  • 80 g friske jordbær, skåret i mindre stykker
  • KAGEFORM
  • 6 små springforme, ca 7 cm i diameter

Fremgangsmåde

  • Klip 6 cirkler (7 cm) ud af bagepapir og placer cirklerne i bunden af 6 små springforme med en diameter på ca. 7 cm.
  • Smelt smør. Knus kiks i en foodprocessor eller put kiksene i en plastikpose og knus dem med hænderne eller med en kagerulle. Bland de knuste kiks med smeltet smør og rør sammen. Fordel og tryk blandingen ned i de 6 forme. Sæt formene i køleskabet i 30 minutter.
  • Læg husblas pladerne i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
  • Varm 5 spsk af de 2,2 dl fløde i 10-15 sekunder i mikrobølgeovn eller i en lille gryde. Pres vandet ud af husblas pladerne og smelt dem i fløden. Rør i blandingen til den er afkølet.
  • Rør de 60 g flormelis og Philadelphia flødeost sammen i en skål til massen bliver blød.
  • Pisk den fløde, du har til overs med en håndmikser til der dannes små toppe på cremen. Tilsæt 3 spsk flormelis, én ad gangen. Sæt cremen i køleskabet.
  • Vend husblas blandingen ind i flødeostblandingen. Det vil i starten ligne at massen skiller, men brug et piskeris for at samle og piske den jævn.
  • Pisk æggehviden stiv i sin egen skål.
  • Vend forsigtigt den piskede fløde ind i flødeost/husblas blandingen. Vend til sidst den piskede æggehvide forsigtigt i.
  • Placer blandingen og jordbær lagvis i springformene. Sørg for at overfladen er jævn.
  • Dæk med plastfolie og sæt i køleskabet i 2-3 timer.
  • Bland balsamico eddike, jordbærsauce og sort peber i en lille skål, og sæt den i køleskabet.
  • Tag kagerne ud af formene ved forsigtigt at presse nedenfra. Pynt med jordbær og balsamico saucen.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1245,8 kj
kcal 297,5 kcal
Fedt 25,0 g
Kulhydrater 14,7 g
Protein 3,4 g
Vi bruger teknologien med cookies for at gøre det nemmere at bruge dette websted. Se under »Politik om cookies«, hvis du gerne vil vide mere om den måde, cookies fungerer på, eller hvis du ønsker oplysninger om, hvordan du kan ændre indstillingen af dem. Hvis du fortsætter med at surfe på dette websted, er det ensbetydende med, at du accepterer vores politik om cookies, som er defineret i Politik om cookies.