Cheesecake med Popcorn og Karamelliserede Æbler
No Video
  • Forberedelse 45 '
  • Total tid 195 '
6

Ingredienser

  • BUND
  • 85 g vanillekiks
  • 65 g usaltet smør, smeltet
  • FYLDET TIL CHEESECAKEN
  • 440 g Philadelphia Original, rumtemperatur
  • 2 dl fløde
  • 3 plader husblas
  • 60 g flormelis + 3 ekstra spsk til senere brug
  • 1 æggehvide
  • 0.5 dl æblejuice
  • KARAMELLISEREDE ÆBLER
  • 1 æble, skåret i tern
  • 125 g sukker
  • 1 citron
  • 13 g smør
  • PYNT
  • Karamelsauce og popcorn
  • KAGEFORM
  • 6 små springforme, ca 7 cm i diameter

Fremgangsmåde

  • Klip 6 cirkler (7 cm) ud af bagepapir og placer cirklerne i bunden af 6 små springforme med en diameter på ca. 7 cm.
  • Smelt smør. Knus kiks i en foodprocessor eller put kiksene i en plastikpose og knus dem med hænderne eller med en kagerulle. Bland de knuste kiks med smeltet smør og rør sammen. Fordel og tryk blandingen ned i de 6 forme. Sæt formene i køleskabet i 30 minutter.
  • Skræl æblet og skær det i små terninger. Pres citronsaften over æblerne for at forhindre, at æbleternene bliver brune.
  • Smelt sukker i en tykpundet pande ved middel varme.
  • Når sukkeret begynder at smelte i yderkanten, skal du ikke røre rund men i stedet dreje panden lidt rundt ved at holde i håndtaget.
  • Når alt sukkeret har fået en jævn brun farve, fjernes panden fra varmen og smørret tilsættes. Vend forsigtigt æbleterningerne i og sørg for at de bliver dækket af den smeltede karamel.
  • Lad æbleterningerne koge i karamellen ved svag varme til de bliver bløde (dette tager ikke lang tid).
  • Læg husblas pladerne i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
  • Varm æblejuicen i 10-15 sekunder i mikrobølgeovn eller i en lille gryde. Pres vandet ud af husblas pladerne og smelt dem i juicen. Rør i blandingen til den er afkølet.
  • Rør de 60 g flormelis sammen med Philadelphia flødeosten til massen bliver blød.
  • Pisk fløden med en håndmikser til der dannes små toppe på cremen. Tilsæt 3 spsk flormelis, én ad gangen. Sæt cremen i køleskabet.
  • Vend husblas blandingen ind i flødeostblandingen. Det vil i starten ligne at massen skiller, men brug et piskeris for at samle og piske den jævn.
  • Pisk æggehviden stiv i sin egen skål.
  • Vend forsigtigt den piskede fløde ind i flødeost/husblas blandingen. Vend til sidst den piskede æggehvide forsigtigt i.
  • Placer fyld, lidt karamelsauce og karamelliserede æbler lagvis i de små forme. Sørg for at overfladen bliver jævn. Afslut med karamelliserede æbler og lidt mere karamelsauce som pynt på toppen.
  • Dæk med plastfolie og sæt i køleskabet i 2-3 timer. Tag kagerne ud af formene ved forsigtigt at presse nedenfra.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1952,2 kj
kcal 466,2 kcal
Fedt 30,7 g
Kulhydrater 44,7 g
Protein 3,5 g