Cheesecake med chokolade
No Video
  • Forberedelse 35 '
  • Total tid 275 '
8

Ingredienser

  • BUND
  • 140 g chokoladekiks (f.eks. Oreo)
  • 60 g usaltet smør, smeltet
  • FYLDET TIL CHEESECAKEN
  • 500 g Philadelphia Original, rumtemperatur
  • 2 dl fløde
  • 4 plader husblas
  • 62 g flormelis + 4 ekstra spsk til senere brug
  • 1 æggehvide
  • 80 g hvid chokolade
  • PYNT
  • 80 g chokolade (mørk, lys eller hvid)
  • KAGEFORM
  • 18 cm i diameter (høj cheesecake) eller 22-24 cm i diameter (lav cheesecake)

Fremgangsmåde

  • Klip en cirkel ud af bagepapir så den passer tll en springform på 18 cm i diameter. Placer cirklen i bunden af springformen.
  • Smelt smør. Knus kiks i en foodprocessor eller put kiksene i en plastikpose og knus dem med hænderne eller med en kagerulle. Bland de knuste kiks med smeltet smør og rør sammen. Tryk blandingen ned i springformen. Sættes i køleskabet i 30 minutter.
  • Læg husblas pladerne i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
  • Smelt 80 g hvid chokolade entet i et vandbad eller i mikroovn. Rør med jævne mellemrum.
  • Mens chokoladen afkøles, varm 4 spsk af de 2 dl fløde i 10-15 sekunder i mikrobølgeovn eller i en lille gryde. Pres vandet ud af husblas pladerne og smelt dem i fløden. Rør i blandingen til det er afkølet.
  • Rør de 62 g flormelis sammen med Philadelphia til massen bliver blød. Bland den smeltede chokolade ind i massen lidt efter lidt.
  • Pisk den fløde, du har til overs med en håndmikser til der dannes små toppe på cremen. Tilsæt 4 spsk flormelis, én ad gangen. Sæt cremen i køleskabet.
  • Vend husblas blandingen ind i flødeostblandingen. Det vil i starten ligne at massen skiller, men brug et piskeris for at samle og piske den jævn.
  • Pisk æggehviden stiv i sin egen skål.
  • Vend forsigtigt den piskede fløde ind i flødeost/husblas blandingen. Vend til sidst den piskede æggehvide forsigtigt i.
  • Fordel blandingen i springformen. Sørg for at overfladen er jævn.
  • Dæk med plastfolie og sæt i køleskabet i 4 timer eller til kagen har sat sig. Når kagen er klar, tages den ud af formen og sættes på et fad. Pynt med chokoladespåner og smeltet chokolade.

TipsTip

  • For en høj cheesecake, anvend en springform med en diameter på 18 cm. For en lavere cheesecake anvend en springform med en diameter på 22 cm.

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1292,9 kj
kcal 308,8 kcal
Fedt 23,9 g
Kulhydrater 24,1 g
Protein 2,9 g
Vi bruger teknologien med cookies for at gøre det nemmere at bruge dette websted. Se under »Politik om cookies«, hvis du gerne vil vide mere om den måde, cookies fungerer på, eller hvis du ønsker oplysninger om, hvordan du kan ændre indstillingen af dem. Hvis du fortsætter med at surfe på dette websted, er det ensbetydende med, at du accepterer vores politik om cookies, som er defineret i Politik om cookies.