No Video
  • Forberedelse 30 '
  • Total tid 450 '
12

Ingredienser

  • RED VELVET KAGE:
  • 150 g Lurpak smør, stuetempereret
  • 350 g sukker
  • vaniljesukker eller 1 spsk korn fra 1/2 vaniljestang
  • 2 æg, stuetempererede
  • 300 g mel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk kakao
  • 2.5 dl kærnemælk
  • 3 tsk hvidvins- eller klar eddike
  • rød frugtfarve eller 2 bøtter pastafarve + 40 ml vand
  • CREME:
  • 600 g Philadelphia Original, stuetempereret
  • 250 g Lurpak smør, stuetempereret
  • 400 g flormelis, sigtet
  • 1 spsk vaniljesukker eller korn fra 1/2 vaniljestang
  • HVID CHOKOLADE GANACHE:
  • 200 g hvid chokolade
  • 2.5 dl piskefløde
  • PYNT:
  • 150 g hvid chokolade
  • frysetørrede hindbær
  • evt. fondantbolde
  • blandede bær

Fremgangsmåde

  • Pisk stuetempereret smør, sukker og vaniljesukker meget luftigt (ca. 8-10 min.). Tilsæt et æg ad gangen.
  • Bland mel, salt, natron og kakaopulver i en anden skål. Sigt melblandingen.
  • Bland kærnemælk, eddike og rød frugtfarve efter ønsket farvestyrke.
  • Pisk skiftevis lidt melblanding og kærnemælksblanding i smørblandingen indtil alt er i dejen.
  • Fyld dejen i springformen (Ø 24 cm). Bag den ved 180 ˚C i 55-60 min.
  • Pisk Philadelphia og smør godt sammen ved middel hastighed. Tilsæt flormelis og pisk godt sammen (ca. 5 min).
  • Hak chokoladen i mindre stykker og kom dem i en skål. Varm fløden op så den næsten koger, tag den af varmen og lad den afkøle til ca. 80 ˚C.
  • Hæld fløden over chokoladen og rør stille og roligt til blandingen ligner en tynd chokoladesovs.
  • Dæk chokoladen med husholdningsfilm, så det rører overfladen. Stil cremen på køl min. 6 timer.
  • Når cremen er afkølet, piskes den forsigtigt til den tykner.

TipsTip

  • Opbygning af kagen
    Flagkagen skal være helt kold, før der arbejdes med den.
  • Skær toppen af, så den har en helt plan overflade. Del herefter kagen i to horisontalt med en stor brødkniv, så du har 2 bunde. Læg bundene på det fad, du skal servere kagen på.
  • Udstik bundene med en 18 cm og en 15 cm ring, så der dannes en rille på 1,5 cm uden kagebund. Læg den ene bund til side.
  • Kom Philadelphia cremen i en sprøjtepose og fyld rillen på den første bund ud.
  • Fordel først halvdelen af chokolade ganachen i et jævnt lag. Opnå derefter højde ved at fordele et lag af Philadelphia cremen på ca. 1,5-2 cm.
  • Placer derefter den sidste kagebund og gentag step 4 og 5.
  • Fordel til sidst resten af Philadelphia cremen, så der er et jævnt lag på hele kagen.
  • Smelt chokoladen og lav 32-34 stave på ca. 9x2,5 cm. Drys halvdelen med knuste frysetørrede hindbær. Stil dem koldt til de stivner. Pynt kagen med chokoladestavene, blandede bær og evt. fondantbolde.

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 4129,7 kj
kcal 986,2 kcal
Fedt 56,1 g
Kulhydrater 105,2 g
Protein 14,4 g
Fibre 2,4 g