Jordbærcheesecake med rabarber
No Video
  • Forberedelse 50 '
  • Total tid 290 '
16

Ingredienser

  • BUND:
  • 300 g Digestive kiks
  • 100 g smør
  • FYLD:
  • 900 g Philadelphia Classic
  • 10 stk. gelatineblade
  • 2.5 dl piskefløde
  • 250 g flormelis
  • 100 g rørsukker
  • 1 stk. appelsin, saft og skal
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 g Jordbær
  • 100 g rabarber, kogt
  • PYNT:
  • blåbær, jordbær og hindbær.

Fremgangsmåde

  • Til en høj cheesecake bruges en springform på 24 cm i diameter. Til en lav cheesecake bruges en springform på 26 cm i diameter.Bund: Læg bagepapir i bunden, så kagen bliver nemmere at få ud af formen. Smelt smørret i en kasserolle. Knus kiksene fint i en foodprocessor eller ved at lægge dem i en plastikpose, lukke den og derefter knuse med en kagerulle. Bland smørret og kikse­krummerne godt, og tryk massen ud i formen. Brug bagsiden af en ske for at få en jævn overflade. Lad bunden hvile i køleskabet, mens du tilbereder fyldet.
  • Fyld: Læg gelatinebladene i koldt vand i ca. 10 minutter. Skær rabarberne i små stykker ca. 1 cm. Og kog dem med rørsukkeret i ca. 10 minutter. Tryk vandet ud af gelatinebladende, og lad dem smelte i rabarberne, som derefter afkøles. Pisk Philadelphia, appelsinsaft/skal, vanilje­sukker og flormelis i en skål. Tilsæt den piskede fløde og vend det hele til en jævn masse. Tilsæt den piskede fløde. Blend næsten alle jordbær, ca. 200 g, og bland dem med rabarberne. Rør jordbær/rabarberblandingen sammen med Philadelphia­massen, og hæld det hele over bunden. Lad det afkøle i køleskabet i mindst 4 timer.
  • Pynt: Når fyldet er stivnet, tages kagen ud af formen og anbringes på et serveringsfad. Pynt med blåbær, resten af jordbærrene og hindbær.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1698,3 kj
kcal 405,6 kcal
Fedt 26,8 g
Kulhydrater 35,4 g
Protein 4,9 g
Vi bruger teknologien med cookies for at gøre det nemmere at bruge dette websted. Se under »Politik om cookies«, hvis du gerne vil vide mere om den måde, cookies fungerer på, eller hvis du ønsker oplysninger om, hvordan du kan ændre indstillingen af dem. Hvis du fortsætter med at surfe på dette websted, er det ensbetydende med, at du accepterer vores politik om cookies, som er defineret i Politik om cookies.