Litchi-cheesecake
No Video
  • Forberedelse 35 '
  • Total tid 155 '
6

Ingredienser

  • 125 g søde kiksekrummer
  • 20 g ristede, hakkede mandler
  • 40 g usaltet smør, smeltet
  • 2 blade husblas
  • 250 g piskefløde
  • 220 g Philadelphia Original
  • 100 g strøsukker
  • 10 ml litchisirup
  • 50 g litchi på dåse, skåret i små stykker
  • 50 g litchi til pynt
  • 1 spiseligt guldblad

Fremgangsmåde

  • Anbring 6 metalrandforme med en diameter på ca. 7 cm på en bageplade. Du kan bruge forskellige størrelser, hvis du foretrækker det. Lav cheesecake-bundene ved at røre kiksekrummerne og de hakkede mandler i det smeltede smør. Del kikseblandingen mellem formene, og pres den godt ned. Afkøl, mens du tilbereder fyldet.
  • Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand, til den er blødgjort, og hæld så vandet fra. Opvarm i mellemtiden 50 ml af fløden i en mikrobølgeovn, til den er varm. Tilsæt den blødgjorte husblas, og rør rundt, til den er smeltet. Lad den afkøle, men ikke stivne.
  • I en skål blandes Philadelphia, sukker og litchisirup, til du har en glat blanding. Pisk resten af fløden til flødeskum. Pisk husblas-fløden i Philadelphia-blandingen, og fold så flødeskum og litchistykkerne i. Lad blandingen blive lidt tykkere, til litchistykkerne holdes på plads, inden blandingen fordeles mellem randformene. Udjævn overfladerne, og sæt dem i køleskabet i 2-3 timer, så de kan stivne.
  • Lige inden servering tages cheesecakene ud af formene ved at varme formene en anelse med en varm og fugtig klid og skubbe dem forsigtigt op fra bunden. Pynt hver cheesecake med litchi og noget guldblad.

TipsTip

  • Spiseligt guldblad kan købes fra specialbutikker med kagepynt og online.
  • Friske litchier kan bruges til denne opskrift, hvis det foretrækkes.

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1376,3 kj
kcal 328,7 kcal
Fedt 23,3 g
Kulhydrater 24,9 g
Protein 3,7 g
heraf mættet fedt 14,2 g
Natrium 0,5 g
Fibre 0,9 g
heraf sukkerarter 18,0 g
Vi bruger teknologien med cookies for at gøre det nemmere at bruge dette websted. Se under »Politik om cookies«, hvis du gerne vil vide mere om den måde, cookies fungerer på, eller hvis du ønsker oplysninger om, hvordan du kan ændre indstillingen af dem. Hvis du fortsætter med at surfe på dette websted, er det ensbetydende med, at du accepterer vores politik om cookies, som er defineret i Politik om cookies.