No Video
  • Forberedelse 10 '
  • Total tid 35 '
10

Ingredienser

  • 5 tsk olivenolie
  • 250 g løg
  • 2.5 fed hvidløg
  • 5 tsk tomatpuré
  • 1.125 l varm grønsagsfond
  • 10 spsk Philadelphia Light (rørt op)
  • 2 kg. hakket flået tomater
  • 1.25 tsk sukker
  • Frisk kværnet sort peber. Basilikums blade til pynt.

Fremgangsmåde

  • Løg og hvidløg finthakkes, sauteres i olivenolie til løgene bliver bløde. (uden at tage farve)
  • Tilsæt tomatpure og hakket flåede tomater. Koges ca 4-5 min under omrøring.
  • Tilsæt grønsagsfond. Suppen simrer i ca 4-5 min til væsken er reduceret lidt. Gryden trækkes til side.
  • Suppen blendes. Og tilsmages med sukker, salt og frisk kværnet sort peber.
  • Tilsæt en skefuld Philadelphia og pynt af med basilikumsblad.

TipsTip

  • Philadelphia en kan tilsættes frisk hakket basilikum, enden den kommes i suppen. Derved får man mere basilikums smag. Man kan også bruge timian, det passer godt sammen med tomat.

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 674,2 kj
kcal 161,0 kcal
Fedt 14,0 g
Kulhydrater 9,0 g
Protein 8,0 g