Blåbær-, appelsin- og hindbærcheesecake med Oreo
No Video
  • Forberedelse 45 '
  • Total tid 525 '
16

Ingredienser

  • BUND:
  • 300 g Oreo-kiks
  • 100 g smør
  • FYLD:
  • 900 g Philadelphia Classic
  • 12 stk. gelatineblade eller 18 g gelatinepulver
  • 2.5 dl piskefløde
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g blåbær, blendet
  • 2 stk. appelsiner, skal og saft
  • 100 g hindbær, blendet
  • 250 g flormelis
  • PYNT:
  • Oreokager

Fremgangsmåde

  • Til en høj cheesecake bruges en springform på 24 cm i diameter. Til en lav cheesecake bruges en springform på 26 cm i diameter.Bund: Læg bagepapir i bunden, så kagen bliver nemmere at få ud af formen. Smelt smørret i en kasserolle. Knus kagerne fint i en foodprocessor eller ved at lægge dem i en plastikpose, lukke den og derefter knuse med en kagerulle. Bland smørret og kage­krummerne godt, og tryk massen ud i formen. Brug bagsiden af en ske for at få en jævn overflade. Lad bunden hvile i køleskabet, mens du tilbereder fyldet.
  • Fyld: Læg gelatinebladene i koldt vand i ca. 10 minutter. Hæld 1 dl. af fløden i en kasserolle, og varm den forsigtigt op på komfuret. Tryk vandet af gelatinebladene, smelt det i den varme fløde og lad det afkøle. Pisk resten af fløden, til den er stiv. Pisk Philadelphia i en skål med vaniljesukker og flormelis og vend forsigtigt den pisket fløde i. Tilsæt gelatinefløden. Del massen i tre lige store dele. Bland en del med blåbær, en med hindbær og en med appelsinskal og -saft. Hæld en del i bunden, og lad det stivne i ca. 2 timer i køleskabet. Hæld derefter den næsten del på. Hvis massen er stivnet, skal den røres, til den er blød igen. Lad det stivne i 2 timer. Derefter hældes den sidste del i. Rør rundt, hvis den er stivnet. Lad det stå i køleskabet i mindst 4 timer.
  • Pynt: Når kagen er stivnet, fjerner du springformen og lægger kagen på et fad. Pynt kagen med Oreo.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1737,1 kj
kcal 414,8 kcal
Fedt 28,0 g
Kulhydrater 34,6 g
Protein 5,4 g
Vi bruger teknologien med cookies for at gøre det nemmere at bruge dette websted. Se under »Politik om cookies«, hvis du gerne vil vide mere om den måde, cookies fungerer på, eller hvis du ønsker oplysninger om, hvordan du kan ændre indstillingen af dem. Hvis du fortsætter med at surfe på dette websted, er det ensbetydende med, at du accepterer vores politik om cookies, som er defineret i Politik om cookies.