Cheesecake med Popcorn og Karamelliserede Æbler
No Video
  • Forberedelse 45 '
  • Total tid 195 '
6

Ingredienser

  • BUND
  • 85 g vanillekiks
  • 65 g usaltet smør, smeltet
  • FYLDET TIL CHEESECAKEN
  • 440 g Philadelphia Original, rumtemperatur
  • 2 dl fløde
  • 3 plader husblas
  • 60 g flormelis + 3 ekstra spsk til senere brug
  • 1 æggehvide
  • 0.5 dl æblejuice
  • KARAMELLISEREDE ÆBLER
  • 1 æble, skåret i tern
  • 125 g sukker
  • 1 citron
  • 13 g smør
  • PYNT
  • Karamelsauce og popcorn
  • KAGEFORM
  • 6 små springforme, ca 7 cm i diameter

Fremgangsmåde

  • Klip 6 cirkler (7 cm) ud af bagepapir og placer cirklerne i bunden af 6 små springforme med en diameter på ca. 7 cm.
  • Smelt smør. Knus kiks i en foodprocessor eller put kiksene i en plastikpose og knus dem med hænderne eller med en kagerulle. Bland de knuste kiks med smeltet smør og rør sammen. Fordel og tryk blandingen ned i de 6 forme. Sæt formene i køleskabet i 30 minutter.
  • Skræl æblet og skær det i små terninger. Pres citronsaften over æblerne for at forhindre, at æbleternene bliver brune.
  • Smelt sukker i en tykpundet pande ved middel varme.
  • Når sukkeret begynder at smelte i yderkanten, skal du ikke røre rund men i stedet dreje panden lidt rundt ved at holde i håndtaget.
  • Når alt sukkeret har fået en jævn brun farve, fjernes panden fra varmen og smørret tilsættes. Vend forsigtigt æbleterningerne i og sørg for at de bliver dækket af den smeltede karamel.
  • Lad æbleterningerne koge i karamellen ved svag varme til de bliver bløde (dette tager ikke lang tid).
  • Læg husblas pladerne i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
  • Varm æblejuicen i 10-15 sekunder i mikrobølgeovn eller i en lille gryde. Pres vandet ud af husblas pladerne og smelt dem i juicen. Rør i blandingen til den er afkølet.
  • Rør de 60 g flormelis sammen med Philadelphia flødeosten til massen bliver blød.
  • Pisk fløden med en håndmikser til der dannes små toppe på cremen. Tilsæt 3 spsk flormelis, én ad gangen. Sæt cremen i køleskabet.
  • Vend husblas blandingen ind i flødeostblandingen. Det vil i starten ligne at massen skiller, men brug et piskeris for at samle og piske den jævn.
  • Pisk æggehviden stiv i sin egen skål.
  • Vend forsigtigt den piskede fløde ind i flødeost/husblas blandingen. Vend til sidst den piskede æggehvide forsigtigt i.
  • Placer fyld, lidt karamelsauce og karamelliserede æbler lagvis i de små forme. Sørg for at overfladen bliver jævn. Afslut med karamelliserede æbler og lidt mere karamelsauce som pynt på toppen.
  • Dæk med plastfolie og sæt i køleskabet i 2-3 timer. Tag kagerne ud af formene ved forsigtigt at presse nedenfra.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1952,2 kj
kcal 466,2 kcal
Fedt 30,7 g
Kulhydrater 44,7 g
Protein 3,5 g
Vi bruger teknologien med cookies for at gøre det nemmere at bruge dette websted. Se under »Politik om cookies«, hvis du gerne vil vide mere om den måde, cookies fungerer på, eller hvis du ønsker oplysninger om, hvordan du kan ændre indstillingen af dem. Hvis du fortsætter med at surfe på dette websted, er det ensbetydende med, at du accepterer vores politik om cookies, som er defineret i Politik om cookies.