Cheesecake med skovbær
No Video
  • Forberedelse 15 '
  • Total tid 60 '
8

Ingredienser

  • 200 g chokoladekiks
  • 80 g smør
  • 3 stk. gelatineblade
  • 2 dl piskefløde
  • 1 stk. vaniljestang
  • 250 g Philadelphia Original
  • 1.5 dl flormelis
  • 200 g hindbær
  • 0.25 dl flormelis
  • 0.5 stk. citron (saften af)

Fremgangsmåde

  • Blend kiksene i en køkkenmaskine. Smelt smøret, og bland det med kiksesmuldret.
  • Læg bagepapir i en rund form med en diameter på 16 cm. Hæld kiksesmuldret i, og jævn det ud med en ske. Stil det i køleskabet i ca. 15 minutter.
  • Læg gelatinebladene i blød i koldt vand i et par minutter. Bring forsigtigt 1 dl af fløden i kog i en kasserolle. Tag gelatinebladene op, kram vandet af dem, og læg dem ned i fløden. Rør rundt, indtil de er smeltet.
  • Skær et snit i vaniljestangen, og skrab frøene ud. Rør vaniljen sammen med Philadelphia Original og flormelis til en jævn creme.
  • Pisk den resterende fløde, og rør den sammen med Philadelphia-cremen og gelatinefløden. Hæld kiksesmuldret på.
  • Stil den til afkøling i køleskabet i mindst 4 timer.
  • Top derefter cheesecaken med en sammenpisket blanding af hindbær, flormelis og saften af den halve citron. Pynt gerne med friske bær.

TipsTip

  • Den her opskrift er en variant af cheesecake uden æg, der ikke bages i ovnen.

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 2173,4 kj
kcal 519,0 kcal