Citron cheesecake i glas med blåbærtopping
No Video
  • Forberedelse 15 '
  • Total tid 15 '
10

Ingredienser

  • Blåbærtopping:
  • 250 g blåbær
  • 1 dl sukker
  • Citroncreme:
  • 400 g Philadelphia Original
  • 0.5 dl vand
  • 150 g lemoncurd
  • 1 citron, finrevet skall
  • 1.5 dl flormelis
  • Lemoncurd:
  • 0.5 dl citronsaft (ca. 3-4 citroner)
  • 75 g sukker
  • 1 1/2 æg
  • 1 spsk revet citronskal
  • 30 g smør
  • Pynt til toppen:
  • 150 g Marabou mælkechokolade, grovhakket

Fremgangsmåde

  • Blåbærtopping:

    Bland blåbærrende med sukker og rør godt til alt er blandet sammen. Fjerne lidt af væsken og fyld bunden af glassene med bærmassen.
  • Citroncreme:

    Pisk Philadelphia til en god masse og tilsæt og pisk det luftigt. Tilsæt derefter lemoncurd, citronskal og sukker i. Fordel cremen over bærmassen.
  • Lemoncurd:

    Bland citron, sukker og æg i en lille gryde. Varm det op ved middelvarme under omrøring. Det må ikke koge! Når massen begynder at tykne lidt tilsættes smør og citronskal. Forsæt med at piske indtil det begynder at tykne - konsistensen skal være som en vaniljecreme. Hæld curd'en gennem en sigte og i et rengjort, skoldet glas. Opbevar på køl.
  • Pynt den med hakket Marabou Mælkechokolade.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1559,0 kj
kcal 372,3 kcal
Fedt 17,8 g
Kulhydrater 48,3 g
Protein 3,7 g
Fibre 1,8 g
Vi bruger teknologien med cookies for at gøre det nemmere at bruge dette websted. Se under »Politik om cookies«, hvis du gerne vil vide mere om den måde, cookies fungerer på, eller hvis du ønsker oplysninger om, hvordan du kan ændre indstillingen af dem. Hvis du fortsætter med at surfe på dette websted, er det ensbetydende med, at du accepterer vores politik om cookies, som er defineret i Politik om cookies.