Nem brun sauce
No Video
  • Forberedelse 20 '
  • Total tid 20 '
10

Ingredienser

  • 2.5 l fond (kalv eller okse)
  • 3 stk gulerod
  • 3 stk løg
  • 1 dl sherryeddike
  • 3 spsk tomatpuré
  • 340 g Philadelphia Original
  • 63 g smør
  • 3 stk laurbærblad
  • 3 kviste frisk timian

Fremgangsmåde

  • Hak løg og de skrællede gulerødder. Opvarm smørret i en gryde og sauter løg, gulerødder, laurbær og timian.
  • Tilsæt sherryeddike og lad det koge væk.
  • Tilsæt fond og tomatpuré og lad det småkoge i ca. 30 minutter.
  • Sigt fonden og tilsæt Philadelphia. Lad den smelte under omrøring.
  • Smag til med salt, peber og en lille smule sukker. Giv evt. saucen lidt kulør.
  • Brug den fond der passer til kødet og tilsæt gerne stegesky, hvis der skulle være noget fra stegningen. Der kan også tilsættes ribsgele i stedet for sukker, hvis saucen f.eks. skal bruges til vildt.

TipsTip

  • Saucen passer godt til f.eks. hakkebøf, frikadeller, kalv, okse, lam, vildt og svinekød.

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 883,6 kj
kcal 211,0 kcal
Fedt 16,6 g
Kulhydrater 5,6 g
Protein 6,8 g
Vi bruger teknologien med cookies for at gøre det nemmere at bruge dette websted. Se under »Politik om cookies«, hvis du gerne vil vide mere om den måde, cookies fungerer på, eller hvis du ønsker oplysninger om, hvordan du kan ændre indstillingen af dem. Hvis du fortsætter med at surfe på dette websted, er det ensbetydende med, at du accepterer vores politik om cookies, som er defineret i Politik om cookies.