No Video
  • Forberedelse 40 '
  • Total tid 720 '
16

Ingredienser

  • BUND:
  • 75 g smør
  • 125 g LU Digestive-kiks
  • 75 g makroner
  • 1 tsk mandelessens
  • FYLD:
  • 200 g blød nougat
  • 200 g Marabou Premium Cocoa Coffee Chokolade
  • 4 blade husblas
  • 0.5 l piskefløde
  • 200 g Philadelphia Original
  • 2 spsk florsukker
  • PYNT:
  • bær eller frisk frugt

Fremgangsmåde

  • BUND: Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene og makronerne og rør det i smørret sammen med mandelessens. Kom blandingen i bunden af en springform beklædt med bagepapir eller film. Tryk bunden let fast med håndfladen og sæt den koldt i mindst 2 timer.
  • Læg husblassen i blød i koldt vand (ca. 5 min.) Skær nougaten i små stykker og kom den i en gryde sammen med 1 ½ dl fløden og halvdelen af den hakkede chokolade. Varm blandingen op under omrøring for lav varme til chokoladen og nougaten er halvt smeltet. Tag husblassen vrid den og kom den i den varme chokoladecreme, tag gryden af varmen og rør resten af chokoladen i. Rør dernæst resten af fløden i lidt ad gangen og sæt cremen koldt i 2-3 timer.
  • Pisk den kolde Chokoladecreme til luftig skum. Philadelphia og florsukker piskes let sammen, vend derefter den kolde chokoladeskum i lidt efter lidt. Den samlede masse kommes i springformen. Glat overfladen med en palet og sæt kage i køleskabet til næste dag. Pynt med bær eller frisk frugt og servér.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1608,1 kj
kcal 384,0 kcal
Fedt 30,1 g
Kulhydrater 23,4 g
Protein 4,0 g