Philadelphia Cheesecake med Brunkager
No Video
  • Forberedelse 30 '
  • Total tid 340 '
10

Ingredienser

  • Bund:
  • 250 g brunkager
  • 80 g smør (smeltet)
  • Ostemasse:
  • 900 g Philadelphia Classic
  • 200 g skyr
  • 1 vaniljestang
  • 100 g florsukker
  • 6 blade husblas
  • skal og saft af 3 øko appelsiner
  • Gele´:
  • 3 dl alkoholfri gløgg + 3 blade husblas
  • Pynt:
  • 50 g mandelsplitter
  • 70 g rosiner
  • 0.5 dl alkoholfri gløgg

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret. Kør kagerne til groft pulver i en foodprocessor og bland den med det smeltede smør. Tryk massen ud i en springform (ø ca. 24- 26 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i 10 min ved 160 grader.
  • Pisk Philadelphia glat og tilsæt derefter skyren, rør det sammen til en jævn masse. Skrab vaniljekornene ud og fordel den i florsukkeren og kom det derefter i ostemassen. Læg husblassen i blød i koldt vand (ca. 5 min.) Skal og saft af de 3 appelsiner varmes op og husblassen smeltes deri. Lad appelsinsaften afkøle let og tilsæt den derefter i ostemassen. Rør det godt sammen og fordel det på den afkølet kagebund (Beklæd evt. formen med kagebånd) stil kagen på køl i min 4-5 timer.
  • Læg husblasen i blød i koldt vand (i 5 min) varm gløggen op og smelt husblassen deri. Afkøl det til stue temp. Og hæl det forsigtigt over den afkølede kage. Kagen stilles på køl igen 2-3 timer.
  • Rist mandler så de bliver lysebrune og afkøl dem, læg rosinerne i blød i gløggen (gerne natten over). Bland de afdryppede rosiner og de ristede mandler og pynt kagen af med det.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 2301,1 kj
kcal 549,5 kcal
Fedt 31,6 g
Kulhydrater 41,1 g
Protein 11,9 g
Vi bruger teknologien med cookies for at gøre det nemmere at bruge dette websted. Se under »Politik om cookies«, hvis du gerne vil vide mere om den måde, cookies fungerer på, eller hvis du ønsker oplysninger om, hvordan du kan ændre indstillingen af dem. Hvis du fortsætter med at surfe på dette websted, er det ensbetydende med, at du accepterer vores politik om cookies, som er defineret i Politik om cookies.