Risalamande Cheesecake
No Video
  • Forberedelse 25 '
  • Total tid 505 '
12

Ingredienser

  • BUND
  • 19 stk Digestive kiks
  • 100 g smør
  • 140 g marcipan
  • RISENGRØD
  • 290 g færdig risengrød
  • CREME
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • Skallen af ½ citron
  • 120 g mandler uden skal
  • TOPPING
  • 2 dl kirsebærsauce
  • 2 - 3 spsk portvin
  • 1 spsk florsukker
  • Maizena til jævning
  • PYNT
  • 100 g Marabou chokolade hvid

Fremgangsmåde

  • BUND: Knus kiksene fint og bland dem med det smeltede smør. Læg et stykke udklippet bagepapir i bunden af en springform (ca. 20 cm i diameter). Husk at smøre formen først. Tryk kikseblandingen ud i springformen med bagsiden af en ske, så den bliver jævn og tæt. Bag kiksebunden i en forvarmet ovn ved 160° i 5 minutter. Afkøl og dæk herefter med et tyndt lag revet marcipan.
  • CREME: Pisk Philadelphia med æg, sukker, vanilje og citronskal. Vend 1/3 af cremen i den afkølede risengrød og vend derefter grøden tilbage i resten af cremen.
  • Rist de hakkede mandler til de har en fin lysebrun farve. Afkøl og vend dem i cremen.
  • Hæld cremen over den afkølede bund og bag kagen 45-50 minutter ved 160 °C (ikke varmluft). Lad kagen stå i ovnen yderligere 45 minutter efter ovnen er slukket.
  • TOPPING: Varm kirsebærsaucen op og tilsæt sukker og portvin. Jævn saucen til den rette konsistens. Afkøl og fordel saucen på kagen. Sæt kagen på køl i indst 6 timer – gerne til næste dag.
  • PYNT: Høvl chokoladen og pynt kagen inden servering.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 2366,0 kj
kcal 565,0 kcal
Fedt 35,2 g
Kulhydrater 49,2 g
Protein 10,5 g
Vi bruger teknologien med cookies for at gøre det nemmere at bruge dette websted. Se under »Politik om cookies«, hvis du gerne vil vide mere om den måde, cookies fungerer på, eller hvis du ønsker oplysninger om, hvordan du kan ændre indstillingen af dem. Hvis du fortsætter med at surfe på dette websted, er det ensbetydende med, at du accepterer vores politik om cookies, som er defineret i Politik om cookies.