Risalamande Cheesecake
No Video
  • Forberedelse 25 '
  • Total tid 505 '
12

Ingredienser

  • BUND
  • 19 stk Digestive kiks
  • 100 g smør
  • 140 g marcipan
  • RISENGRØD
  • 290 g færdig risengrød
  • CREME
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • Skallen af ½ citron
  • 120 g mandler uden skal
  • TOPPING
  • 2 dl kirsebærsauce
  • 2 - 3 spsk portvin
  • 1 spsk florsukker
  • Maizena til jævning
  • PYNT
  • 100 g Marabou chokolade hvid

Fremgangsmåde

  • BUND: Knus kiksene fint og bland dem med det smeltede smør. Læg et stykke udklippet bagepapir i bunden af en springform (ca. 20 cm i diameter). Husk at smøre formen først. Tryk kikseblandingen ud i springformen med bagsiden af en ske, så den bliver jævn og tæt. Bag kiksebunden i en forvarmet ovn ved 160° i 5 minutter. Afkøl og dæk herefter med et tyndt lag revet marcipan.
  • CREME: Pisk Philadelphia med æg, sukker, vanilje og citronskal. Vend 1/3 af cremen i den afkølede risengrød og vend derefter grøden tilbage i resten af cremen.
  • Rist de hakkede mandler til de har en fin lysebrun farve. Afkøl og vend dem i cremen.
  • Hæld cremen over den afkølede bund og bag kagen 45-50 minutter ved 160 °C (ikke varmluft). Lad kagen stå i ovnen yderligere 45 minutter efter ovnen er slukket.
  • TOPPING: Varm kirsebærsaucen op og tilsæt sukker og portvin. Jævn saucen til den rette konsistens. Afkøl og fordel saucen på kagen. Sæt kagen på køl i indst 6 timer – gerne til næste dag.
  • PYNT: Høvl chokoladen og pynt kagen inden servering.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 2366,0 kj
kcal 565,0 kcal
Fedt 35,2 g
Kulhydrater 49,2 g
Protein 10,5 g