Spinattærte med smag af purløg
No Video
  • Forberedelse 20 '
  • Total tid 75 '
6

Ingredienser

  • 375 g færdigrullet tærtebund
  • 1 tsk smør
  • 1 stk. lille løg
  • 100 g frisk spinat
  • 150 g Philadelphia Purløg 12 %
  • 3 stk. æg
  • 3 spsk letmælk
  • revet muskatnød efter smag

Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 200°C.
  • Fyld en springform (ca. 18 cm i diameter) med tærtedejen. Prik huller i bunden med en gaffel. Forbag tærten i midten af ovnen i ca. 8-10 minutter.
  • Finhak løget. Opvarm smøret i en stor kasserolle, og svits løget blødt, uden at det får farve.
  • Tilsæt spinaten, og lad det hele stege videre i et par minutter, indtil spinaten er mør.
  • Fjern fra varmen, rør muskatnød og 125 g af Philadelphia­osten i. Lad det køle af.
  • Pisk æggene og mælken, og rør det sammen med den afkølede Philadelphia- og spinatblanding. Hæld blandingen ud over tærteskalen.
  • Fordel resten af Philadelphia-osten og bag tærten, indtil fyldet er stivnet og gyldenbrunt.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1943,0 kj
kcal 464,0 kcal
Fedt 31,0 g
Kulhydrater 38,0 g
Protein 12,0 g
heraf mættet fedt 12,0 g
Natrium 1,3 g
Fibre 2,0 g
heraf sukkerarter 3,0 g