Tiramisu Cheesecake
No Video
  • Forberedelse 45 '
  • Total tid 195 '
6

Ingredienser

  • BUND
  • 125 g ladyfinger kiks
  • 5 spsk stærk kaffe
  • 50 g usalted smør, smeltet
  • FYLDET TIL CHEESECAKE
  • 440 g Philadelphia Original, rumtemperatur
  • 2 dl fløde
  • 3 plader husblas
  • 60 g flormelis + 3 ekstra spsk til senere brug
  • 1 æggehvide
  • 50 g mørk chokolade
  • 5 spsk stærk kaffe
  • PYNT
  • Chokoladeformet som kaffebønner samt kakaopulver
  • KAGEFORM
  • 6 små springforme, ca 7 cm i diameter

Fremgangsmåde

  • Klip 6 cirkler (7 cm) ud af bagepapir og placer cirklerne i bunden af 6 små springforme med en diameter på ca. 7 cm.
  • Smelt smør. Knus kiks i en foodprocessor eller put kiksene i en plastikpose og knus dem med hænderne eller med en kagerulle. Bland de knuste kiks med smeltet smør og 5 spsk stærk kaffe og rør sammen. Fordel og tryk blandingen ned i de 6 forme. Sæt formene i køleskabet i 30 minutter.
  • Læg husblas pladerne i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
  • Varm 5 spsk af de 2 dl fløde i 10-15 sekunder i mikrobølgeovn eller i en lille gryde. Pres vandet ud af husblas pladerne og smelt dem i fløden. Rør i blandingen til den er afkølet.
  • Smelt chokoladen i vandbad. Rør med jævne mellemrum i ca. 10 minutter. Afkøles.
  • Rør de 60 g flormelis sammen med Philadelphia til massen bliver blød. Rør de 5 resterende spsk stærk kaffe i.
  • Pisk den fløde, du har til overs med en håndmikser til der dannes små toppe på cremen. Tilsæt 3 spsk flormelis, én ad gangen. Sæt cremen i køleskabet.
  • Vend husblas blandingen ind i flødeostblandingen. Det vil i starten ligne at massen skiller, men brug et piskeris for at samle og piske den jævn.
  • Pisk æggehviden stiv i sin egen skål.
  • Vend forsigtigt den piskede fløde ind i flødeost/husblas blandingen. Vend til sidst den piskede æggehvide forsigtigt i.
  • Fordel 2/3 af blandingen i en skål og tilsæt den smeltede chokolade.
  • Fordel chokoladeblandingen over kiksebunden i formene. Sørg for at overfladen er jævn.
  • Hæld derefter den resterende 1/3 af blandingen i formen. Sørg igen for at overfladen er jævn.
  • Dæk med plastfolie og sæt i køleskabet i 2-3 timer. Tag kagerne ud af formene ved forsigtigt at presse nedenfra. Pyntes med kakaopulver og chokoladekaffebønner.

TipsTip

Næringsværdi

Typiske værdier Per portion
Energi 1711,3 kj
kcal 408,7 kcal
Fedt 30,2 g
Kulhydrater 28,2 g
Protein 5,7 g
Vi bruger teknologien med cookies for at gøre det nemmere at bruge dette websted. Se under »Politik om cookies«, hvis du gerne vil vide mere om den måde, cookies fungerer på, eller hvis du ønsker oplysninger om, hvordan du kan ændre indstillingen af dem. Hvis du fortsætter med at surfe på dette websted, er det ensbetydende med, at du accepterer vores politik om cookies, som er defineret i Politik om cookies.