Opskriften er blevet tilføjet.

There is an issue while saving data.

Tiramisu Cheesecake
  • 45'Forberedelsestid
  • 195'Total tid
Udskriv

Instruktioner

1 Trin

Klip 6 cirkler (7 cm) ud af bagepapir og placer cirklerne i bunden af 6 små springforme med en diameter på ca. 7 cm.

2 Trin

Smelt smør. Knus kiks i en foodprocessor eller put kiksene i en plastikpose og knus dem med hænderne eller med en kagerulle. Bland de knuste kiks med smeltet smør og 5 spsk stærk kaffe og rør sammen. Fordel og tryk blandingen ned i de 6 forme. Sæt formene i køleskabet i 30 minutter.

3 Trin

Læg husblas pladerne i en skål med koldt vand i ca. 5 min.

4 Trin

Varm 5 spsk af de 2 dl fløde i 10-15 sekunder i mikrobølgeovn eller i en lille gryde. Pres vandet ud af husblas pladerne og smelt dem i fløden. Rør i blandingen til den er afkølet.

5 Trin

Smelt chokoladen i vandbad. Rør med jævne mellemrum i ca. 10 minutter. Afkøles.

6 Trin

Rør de 60 g flormelis sammen med Philadelphia til massen bliver blød. Rør de 5 resterende spsk stærk kaffe i.

7 Trin

Pisk den fløde, du har til overs med en håndmikser til der dannes små toppe på cremen. Tilsæt 3 spsk flormelis, én ad gangen. Sæt cremen i køleskabet.

8 Trin

Vend husblas blandingen ind i flødeostblandingen. Det vil i starten ligne at massen skiller, men brug et piskeris for at samle og piske den jævn.

9 Trin

Pisk æggehviden stiv i sin egen skål.

10 Trin

Vend forsigtigt den piskede fløde ind i flødeost/husblas blandingen. Vend til sidst den piskede æggehvide forsigtigt i.

11 Trin

Fordel 2/3 af blandingen i en skål og tilsæt den smeltede chokolade.

12 Trin

Fordel chokoladeblandingen over kiksebunden i formene. Sørg for at overfladen er jævn.

13 Trin

Hæld derefter den resterende 1/3 af blandingen i formen. Sørg igen for at overfladen er jævn.

14 Trin

Dæk med plastfolie og sæt i køleskabet i 2-3 timer. Tag kagerne ud af formene ved forsigtigt at presse nedenfra. Pyntes med kakaopulver og chokoladekaffebønner.

Ingredienser til 6

  • BUND
  • 125 g ladyfinger kiks
  • 5 spsk stærk kaffe
  • 50 g usalted smør, smeltet
  • FYLDET TIL CHEESECAKE
  • 440 g Philadelphia Original, rumtemperatur
  • 2 dl fløde
  • 3 plader husblas
  • 60 g flormelis + 3 ekstra spsk til senere brug
  • 1 æggehvide
  • 50 g mørk chokolade
  • 5 spsk stærk kaffe
  • PYNT
  • Chokoladeformet som kaffebønner samt kakaopulver
  • KAGEFORM
  • 6 små springforme, ca 7 cm i diameter
Tilføj til indkøbsliste

Opskriften er tilføjet til din indkøbsliste.

Næringsoplysninger
Typiske værdier Per portion
Energi 1711,33 kj
kcal 408,67 kcal
Fedt 30,20 g
Kulhydrater 28,20 g
Protein 5,70 g

Tips