1. Kan vegetarer og veganere spise jeres produkter?

Philadelphias produkter passer godt til dig, som er vegetar. Men veganere kan ikke spise Philadelphia, da osten fremstilles af komælk.

2. Hvad fremstilles Philadelphia af?

TDe grundlæggende ingredienser er mælk, fløde og stabiliseringsmiddel. I varianterne med smag tilsættes andre ingredienser som for eksempel hvidløg, krydderier og purløg. Der er en indholdsdeklaration på hver pakke, hvor det er anført, hvilke ingredienser der indgår.

3. Jeg er gravid. Kan jeg spise Philadelphia?

Gravide kan godt spise Philadelphia. Philadelphia er et pasteuriseret product. Gravide kvinder bliver anbefalet ikke at spise upasteuriseret ost.

4. Indeholder Philadelphia hvede, æg eller soya?

Philadelphia er en friskost og indeholder mælk, men hverken nødder, hvede, æg eller soya. Læs altid deklarationen på pakken, før du prøver vores produkter, hvis du er i tvivl.

5. Indeholder Philadelphia gluten?

Philadelphia indeholder ikke gluten.

6. Hvorfor er der nogle gange vand på osten?

Den klare væske, som nogle gange findes oven på en friskost, er resultatet af synerese. Det er en normal proces, hvor en lille mængde væske separeres fra osten. Det påvirker ikke smagen, og væsken kan enten blandes sammen med osten eller hældes fra, alt efter hvad du foretrækker.

7. Bruger I genmanipulerede ingredienser?

Vi bruger ikke genmanipulerede ingredienser. Vi bruger udelukkende ingredienser, som lever op til vores strenge sikkerheds- og kvalitetskrav, relevante juridiske krav samt de krav, som forhandlere og forbrugere stiller.

8. Hvor meget fedt, salt og energi indeholder Philadelphia?

Det varierer. Se på pakkerne og på produktsiderne her på hjemmesiden, hvis du ønsker de senest opdaterede indholdsdeklarationer på de respektive varianter.

9. Hvordan fremstiller man Philadelphia?

Først testes mælkens kvalitet og renhed. Dernæst pasteuriseres mælken, så alle skadelige mikroorganismer dør. I den efterfølgende homogeniseringsproces presses mælken gennem små huller, så mælkefedtet fordeles jævnt, hvorefter mælken køles ned. Mælken skal have en vis surhedsgrad, for at bakterier ikke kan trives i den færdige ost. Derfor varmes den forsigtigt op, før man begynder at tilsætte mikroorganismer. Nu skal mælken fermenteres, og der skal tilsættes flere mikroorganismer, så det naturlige sukker (lactosen) i mælken forvandles til mælkesyre. Når syremængden øges, får mælken gradvist en smidig og fin konsistens. Ved fremstillingen af Philadelphia oste skiller den bløde ostemassen, så vallen separeres fra ostemassen. Endelig varmes osten op for at få den rette konsistens og tekstur. På dette stadium er man færdig med den grundlæggende fremstillingsproces. Der kan så tilsættes flere ingredienser, alt efter ostetype. For eksempel: Salt - hvis osten skal smage af mere. Stabiliseringsmiddel - så osten holder formen og for at forhindre, at vallen skiller. Smag - purløg, hvidløg og urter mm. kan tilsættes osten, inden den emballeres.

10. Hvor lang tid kan en åben pakke holde sig?

En Philadelphiaost bør spises inden for 5 dage, når pakken er åbnet.

11. Kan jeg fryse Philadelphia ned?

Philadelphiaost kan ikke fryses ned, da processen nedbryder ostens tekstur og resulterer i et dårligt produkt. Men både ovnbagte og kolde ostekager kan fryses ned. Man skal dog være opmærksom på, at teksturen på en optøet ostekage kan adskille sig fra teksturen på en kage, der ikke har været frosset ned.

12. Hvad kan jeg bruge Philadelphia til?

Philadelphia er en fantastisk alsidig flødeost, som passer godt til at smøre på brød, bage eller til at anvende i den daglige madlavning. Med sin friske smag og cremede konsistens er Philadelphia velgnet til sandwich, bagel og smørrebrød. Men faktisk kan Philadelphia kombineres med alle mulige retter - lige fra hovedretter, til desserter, til dip, til supper, til sauce, til appetizers... kun fantasien sætter grænser. Med Philadelphia kan du lave den mest fantastisk cheese cake, som holder formen, og som er både frisk, blød og cremet. Philadelphia er også velegnet som topping på kager, f.eks. cup cakes eller en klassisk gulerodskage. Philadelphia kan også nemt forvandles til en udsøgt sauce. Når du smelter Philadelphia for at lave en sauce, skal du tilsætte lidt væske (for eksempel mælk eller bouillon) i en kasserolle og røre regelmæssigt, under svag varme. Lad det ikke koge op, da saucen så kan skille. Du finder masser af inspiration og lækre opskrifter her på siden. TIPS: Det er lettere for dig at blande Philadelphia med andre ingredienser, hvis osten har stuetemperatur, før du tilsætter den.

13. Hvordan laver jeg den perfekte Philadelphia cheesecake?

At lave en Philadelphia cheesecake er slet ikke så svært, som du måske tror. Du kan finde masser af opskrifter på fantastiske cheesecakes på dette website, hvor vi hjælper dig igennem trin for trin, så du får den perfekte cheesecake.

14. Hvad er historien bag Philadelphia? Og hvad hedder ostens skaber?

Den amerikanske mejerist William Lawrence fremstillede den første friskost i 1872. I 1880 begyndte han at distribuere sin ost svøbt i aluminiumsfolie under firmanavnet The Empire Company. Han kaldte osten Philadelphia efter byen, der blev betragtet som hjemsted for kvalitetsmad. I 1903 købte The Phenix Cheese Company fra New York hele virksomheden sammen med varemærket Philadelphia. Produktionen og varemærket blev videreudviklet, da Phenix blev lagt sammen med The Kraft Cheese Company i 1928, og man gik over til mere effektive og driftsikre produktionsprocesser. I dag er Philadelphia et af verdens mest kendte varemærker i dagligvarehandelen.